Hake: 'Uitverkocht uitvak voelt goed voor ons’

04 maart 2022

Hoofdtrainer René Hake over het uitduel met Go Ahead Eagles.

Na de overwinning op sc Heerenveen neemt FC Utrecht het morgen (zaterdag) op tegen Go Ahead Eagles. Om 18.45 uur wordt er die dag in de Adelaarshorst afgetrapt voor het duel met de huidige nummer twaalf van de Eredivisie. Aan de rand van het veld bij het FC Utrecht Topsportcentrum blikt Hoofdtrainer René Hake vooruit op het duel met de Eagles.

“Het is een strijdvaardige ploeg”, begint Hake zijn antwoord op de vraag wat zijn ploeg van Go Ahead Eagles kan verwachten. “Een ploeg die goed georganiseerd is en een ploeg die heel veel arbeid steekt in het helpen van elkaar en in het drukzetten. Dat beheersen ze thuis, met het publiek erachter, erg goed. Daarnaast kunnen zij zich denk ik ook goed instellen op ploegen zoals ons.”

“Voor ons is het belangrijk dat wanneer zij wat meer kiezen voor een opportunistische strijdwijze, dat wij daar minimaal hetzelfde of zelfs meer in brengen. Dat zit ‘m in het winnen van duels, tweede ballen veroveren en dat we van daaruit aan het voetballen kunnen komen. Dat is afhankelijk van hoe zij zich positioneren, dat doen zij ook nog wel eens op verschillende manieren qua formatie, in ieder scenario moeten wij onze vrije man kunnen vinden.”

De ploeg van Hake wordt zaterdag gesteund door 400 supporters in het uitvak. “Het is fijn dat de stadions weer goed gevuld zijn. Volgens mij is het bij Go Ahead Eagles altijd uitverkocht. Als dat ook met zich meebrengt dat het uitvak volledig vol is, ja dat moet voor ons ook enorm goed voelen en des te meer reden om uiteindelijk daar met een goed resultaat weg te komen", aldus de oefenmeester.

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing op het duel in Deventer: