Hake: 'Na de 1-1 dominantie niet door kunnen zetten'

05 maart 2022

Hoofdtrainer René Hake na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles.

FC Utrecht deelt vanavond (zaterdag) de punten met Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst zijn het de treffers van Luuk Brouwers en Moussa Sylla die ervoor zorgen dat dit duel in een 1-1 gelijkspel eindigt. Na afloop van de wedstrijd staat Hoofdtrainer René Hake voor de camera om zijn nabeschouwing te geven.

"Ja tuurlijk heb je daar de 'p' in", doelt Hoofdtrainer René Hake op de gemiste kansen in deze wedstrijd. "We moeten natuurlijk naar onszelf kijken en dat we deze wedstrijd niet naar ons toe hebben kunnen trekken. Maar het zat niet alleen in het missen van de kansen."

"In de eerste fase van de wedstrijd lukte het ons om Go Ahead Eagles onder druk te zetten. Alleen aan de bal vond ik ons in een te laag tempo spelen. Ik vond dat we Sander van de Streek te weinig vonden en als we hem eenmaal hadden gevonden vond ik dat hij te veel tijd nodig had om goed te handelen. Bart Ramselaar had daar meer in kunnen betekenen door op de juiste momenten tussen de linies te komen. Daar hadden we meer uit kunnen halen in de eerste helft. Des te wranger is het dat bij het eerste moment dat Go Ahead Eagles bij ons in de zestien komt, dat wij dan niet in de bal verdedigen en Go Ahead vrij laten om in de zestien te kunnen schieten. Dat vind ik wel heel pijnlijk."

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.