Hake: 'Met steun van publiek wedstrijd naar ons toetrekken'

18 maart 2022

Vooruitblikken op FC Utrecht - FC Groningen met Hoofdtrainer René Hake.

Een clash tussen twee FC’s gloort aan de Utrechtse horizon. FC Utrecht speelt zondag in Stadion Galgenwaard tegen FC Groningen. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer René Hake van de Utrechtse ploeg vooruit op het aanstaande treffen met De Trots van het Noorden.

“Als je in deze fase van het seizoen nog een speler kunt vastleggen, met de kwaliteiten die hij heeft, dan is dat altijd meegenomen. Omdat we in de voorhoede toch best regelmatig met problemen zitten”, doelt Hake op de langdurige blessures van Naoki Maeda en Henk Veerman, refererend aan de komst van Pontus Almqvist. De Zweed werd donderdagavond door FC Utrecht gepresenteerd en komt voor de rest van dit seizoen over van het Russische FK Rostov. “Hij is behoorlijk fit, al heeft hij na de winterstop nog niet veel competitieduels gespeeld vanwege de situatie in Rusland.”

“Goed georganiseerd, een ploeg die graag het fysieke geweld opzoekt, zowel offensief als defensief”, typeert Hake tegenstander FC Groningen. “Een ploeg die wisselend heel agressief hoog druk zet maar ook goed in staat is om op eigen helft heel compact te spelen. Dat zijn zaken waarop we voorbereid moeten zijn en goede oplossingen voor moeten hebben.”

Zes van de laatste zeven duels tegen FC Groningen eindigden in een gelijkspel. “Het zijn close wedstrijden tegen FC Groningen, dat hebben we de afgelopen jaren gezien. Het belangrijkste is dat wij op dezelfde manier met dezelfde intensiteit en dezelfde intentie op het veld staan als tegen PSV. En dat zal dan ook betekenen dat we de steun van het stadion weer hebben. We hopen dat we die support kunnen gebruiken om de wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing: