Hake: ‘Een hele slechte dag’

20 maart 2022

Hoofdtrainer René Hake na de nederlaag tegen FC Groningen.

FC Utrecht verliest in Stadion Galgenwaard met 1-3 van FC Groningen. Na afloop van het duel met de Groningers staat Hoofdtrainer René Hake voor de camera.

“Aan het eind van de rit nul punten, uiteindelijk is het voor ons gewoon een hele slechte dag.” Zo begint Hake zijn nabeschouwing op de wedstrijd tegen FC Groningen. “De manier waarop is het meest frustrerende. Heel snel in de wedstrijd kwamen we 0-2 achter. Bij de eerste goal kwamen we in een situatie waarin we niet wilden komen. Je brengt jezelf daardoor in problemen, dan ziet het er slecht uit en dat is al heel snel in de wedstrijd.” 


“Dan is er nog niks aan de hand. Maar uiteindelijk zie je dan ook al een bepaalde twijfel in de ploeg ontstaan. Het tweede moment dat ze in en om onze zestien zijn is het gelijk raak omdat we niet compact zijn op het moment dat de voorzet wordt gegeven. Strand Larsen kon ‘m wel heel makkelijk afleggen op De Leeuw. Daardoor sta je veel te snel met 0-2 achter en dan weet je dat je echt voor een hele zware taak komt te staan tegen FC Groningen die goed weten om het heel compact te houden. Ik vind dat we een aantal hele goede momenten hebben afgedwongen voor de rust, waarin we op 1-2 hadden moeten komen. Dat moet je beter en meer afdwingen. Dat is niet gelukt.” 


Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.