Hake: ‘Aan ons de taak om veel energie in het veld te brengen’

11 maart 2022

Hoofdtrainer René Hake blikt vooruit op het treffen met PSV.

Na twee uitwedstrijden tegen respectievelijk sc Heerenveen in Friesland en het bezoek aan Go Ahead Eagles in Deventer staat er aankomende zondag weer een thuiswedstrijd op de rol voor FC Utrecht. Om 14.30 uur trappen de Domstedelingen af tegen PSV in Stadion Galgenwaard. Hoofdtrainer René Hake blikt vooruit op de wedstrijd tegen de Eindhovenaren.

“Uiteindelijk moet je weer kijken naar de goede dingen en naar de verbeterpunten”, verwijst Hake nog even naar het duel van afgelopen zaterdag in de Adelaarshorst. “We hebben gedurende afgelopen week een aantal jongens gehad die door corona en blessures niet hebben kunnen trainen, dus we hebben hier en daar moeten improviseren”, vervolgt de oefenmeester de voorbeschouwing.

PSV speelde gisteravond (donderdag) nog in Europees verband tegen FC Kopenhagen. Hake ziet kansen tegen de Eindhovenaren, zo licht hij toe: “Als je vier doelpunten tegen krijgt kun je daar natuurlijk wel dingen uithalen wat voor ons interessant kan zijn. Daarnaast scoren ze ook vier keer en dan zie je dat ze ook kwaliteit hebben om doelpunten te maken. Ze zijn bijvoorbeeld gevaarlijk met indraaiende voorzetten en daar moeten we op voorbereid zijn.”

De kaartverkoop gaat hard voor het duel met PSV, zo weet ook Hake: “Als je tegen een topclub zoals PSV speelt en het lijkt erop dat het richting een vol Stadion Galgenwaard gaat, dan ontstaat er veel energie rondom het veld. Aan ons de taak om die energie mee te nemen in het veld. Als die wisselwerking ontstaat dan kan er ook een mooie middag ontstaan.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.