FC Utrecht onderuit in oefenduel op Duitse bodem

24 maart 2022

Domstedelingen verliezen nipt van Schalke 04 in Gelsenkirchen: 1-0.

FC Utrecht reisde vanmiddag (donderdag) af naar Duitsland voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schalke 04. De Duitsers, uitkomend in de 2. Bundesliga, trokken daarin aan het langste eind. Dominick Drexler zorgde met een vroeg doelpunt voor de enige goal van de middag.

FC Utrecht heeft de grootste kansen in een wedstrijd waarin de Duitsers al vroeg op voorsprong komen en die kleine marge ook weten te behouden tot aan het einde van de wedstrijd. Een van de grootste mogelijkheden die de Domstedelingen weten te creëren ontstaat in de laatste minuten. Een hoekschop, waarin FC Utrecht nog niet gevaarlijk is geweest vandaag, belandt op het hoofd van aanvoerder Willem Janssen die de bal maar rakelings voorlangs het Duitse doel kopt. Het blijft 1-0.

Meer kansen, geen doelpunten
FC Utrecht begint het treffen in het Duitse Gelsenkirchen sterk en via Moussa Sylla en Bart Ramselaar creëren de Utrechters de eerste kansen. Sylla schiet een voorzet op aangeven van Mimoun Mahi naast het doel en Ramselaar ziet een prachtig afstandsschot uit de kruising getikt worden door Ralf Fährmann. Op het trainingscomplex gelegen naast de Veltins Arena beginnen de gasten sterk maar gescoord wordt er door de Domstedelingen niet.

Schalke 04 opent score
Wat FC Utrecht niet doet, weet de thuisploeg wel voor elkaar te krijgen. Marius Bülter zorgt de eerste keer voor dreiging voor het doel van Thijmen Nijhuis. Hij legt de bal voor op Dominick Drexler die vervolgens de openingstreffer weet te scoren. De Duitsers nemen de leiding en hebben even later de kans om die marge te verdubbelen. Danny Latza vuurt echter een afstandsschot over het doel.

Wederom Utrecht dreigend
Sander van de Streek en wederom Mahi hebben daarna mogelijkheden op de gelijkmaker maar tweemaal ligt de doelman van Die Königsblauen in de weg. Van de Streek zijn kopbal mist namelijk kracht en nadat Mahi de goalie van de Duitsers behendig omspeelt belandt zijn schot in het zijnet van het doel.

Doelpuntloos tweede bedrijf
In de tweede helft zien we grotendeels een gevaarlijker FC Utrecht, dat met verse krachten Tommy St. Jago, Pontus Almqvist en Rick Meissen begint aan het tweede bedrijf. Django Warmerdam heeft daarvoor in de eerste helft na een half uur het veld verlaten, Arthur Zagre is zijn vervanger. Degene die namens FC Utrecht voor de meeste stootkracht zorgt in het laatste half uur is invaller Remco Balk. Zijn schoten missen echter telkens precisie. Het eindigt op een zonnige donderdagmiddag in Duitsland in 1-0.

Schalke 04 – FC Utrecht 1-0 (1-0)
12 Dominick Drexler 1-0

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht).

Toeschouwers: -

Scheidsrechter: Waldemar Stor.

Opstelling Schalke 04:
Ralf Fährmann, Gudlaugur Pálsson, Marius Lode, Danny Latza, Marius Bülter, Florian Flick, Marc Rzatkowski, Marvin Pieringer, Dominick Drexler, Daniel Kyerewaa, Iaroslav Mikhailov.

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel (46. Rick Meissen), Mike van der Hoorn (46. Tommy St. Jago), Willem Janssen, Django Warmerdam (30. Arthur Zagre), Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson, Moussa Sylla (55. Remco Balk), Mimoun Mahi (46. Pontus Almqvist), Bart Ramselaar (70. Mohamed Mallahi).