Beloftenploeg verliest in slotfase van Almere City FC

07 maart 2022

Jong FC Utrecht strijdend ten onder in aantrekkelijk duel met Flevolanders: 1-2.

De beloftenploeg is er vanavond (maandag) niet in geslaagd een resultaat neer te zetten tegen Almere City FC. Tijmen Wildeboer opende al vroeg de score in het voordeel van de gasten, waarna Yuya Ikeshita halverwege de tweede helft de stand gelijk trok. Invaller Maarten Pouwels bezorgde de Flevolanders in de slotfase alsnog de winst: 1-2.

Een uitstekende fase breekt aan na een uur voetballen op Sportcomplex Zoudenbalch. Op dat moment kijken de Utrechtse talenten tegen een minimale achterstand aan. Al een paar keer daarvoor is Jong FC Utrecht ongelukkig geweest in de laatste fase maar dit keer wordt het doelnet gevonden. Remco Balk behoudt het overzicht in het strafschopgebied en legt de bal rustig af op een inlopende Ikeshita. De middenvelder aarzelt geen moment, haalt hard uit en ziet zijn wreeftrap laag in de onderhoek verdwijnen. Het eerste doelpunt van Yuya Ikeshita in het betaalde voetbal is een feit en de wedstrijd is weer in balans: 1-1!

Felle wedstrijd
In een felle openingsfase krijgen zowel Jong FC Utrecht als de Almeerders kansen de openingstreffer. Mohamed Mallahi stuit al na een paar seconden op doelman Nordin Bakker waarna Wildeboer wel het net weet te vinden. Op een voorzet van Lance Duijvestijn geeft hij doelman Thijmen Nijhuis het nakijken. De Flevolanders pakken de vroege voorsprong in een harde eerste helft, waar oud FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin en Tommy St. Jago het boekje van arbiter Sam Dröge ingaan.

Op jacht naar gelijkmaker
In dat eerste bedrijf weten de Domstedelingen vlak voor rust bijna langszij te komen. Een prachtpass van de jarige Othmane Boussaid bereikt Mallahi die op zijn beurt doelman Bakker net niet kan verschalken. In de tweede helft zetten de Utrechters door en ontstaat er meer dan voldoende dreiging voor het Almeerse doel. De gelijkmaker van Ikeshita is dan ook volledig terecht op dat moment. Loon naar werken voor het team van Darije Kalezic.

Almere ook gevaarlijk
Toch meldt ook de ploeg van Alex Pastoor zich daarentegen vaak dreigend voor het Utrechtse doel. Een vrije trap van Ilias Alhaft ketst terug het veld in via de kruising en in de eerste helft grijpt doelman Nijhuis knap in op een inzet van Wildeboer. In een open slotfase zijn de gasten uit Almere vanavond de gelukkigste. Invaller Pouwels weet zichzelf een weg te banen door de defensie en beslist vervolgens de wedstrijd: 1-2.

Vrijdag naar Drenthe
Aanstaande vrijdag staat de volgende pot alweer op de rol voor Jong FC Utrecht. Dan reist het team van Darije Kalezic af naar de provincie Drenthe, waar de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, FC Emmen, de tegenstander is. In De Oude Meerdijk wordt er aanstaande vrijdag om 20.00 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht – Almere City FC 1-2 (0-1)
5 Tijmen Wildeboer 0-1
69 Yuya Ikeshita 1-1
87 Maarten Pouwels 1-2

Gele kaarten: Tommy St. Jago, Remco Balk (Jong FC Utrecht), Ramon Leeuwin (Almere City FC).