Beloftenploeg treft in Drenthe oerdegelijk FC Emmen

11 maart 2022

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) weer in actie in Keuken Kampioen Divisie.

De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Het Jong FC Utrecht van Hoofdtrainer Darije Kalezic is er alles aan gelegen de code van de oerdegelijke Drentse defensie te kraken. Of dat lukt, wordt vanaf 20.00 uur duidelijk.

Voor de tweede keer in een reeks van drie partijen verloor Jong FC Utrecht afgelopen maandag met één doelpunt verschil. Overkwam dat het team van Kalezic al op maandag 21 februari tegen Excelsior (0-1), eerder deze week gebeurde het in een duel met Almere City FC. Het team uit Flevoland scoorde in de slotfase de 1-2, waardoor het eerste doelpunt in het betaalde voetbal van Jong FC Utrecht’s Yuya Ikeshita niet resulteerde in een oogst van één of meerdere punten.

Succesvol met schoten
Ikeshita, een door FC Utrecht opgeleide middenvelder, maakte overigens een beauty van een goal tegen Almere City FC. Een poeier van afstand was sluitpost Nordin Bakker te machtig. Sinds begin februari heeft Jong FC Utrecht inmiddels drie keer van buiten het zestienmetergebied gescoord in de Keuken Kampioen Divisie, vaker dan elk ander team in de competitie.

Solide Emmenaren
FC Emmen is met afstand de minst gepasseerde ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Slechts drie van de twintig treffers die de formatie van Dick Lukkien moest toestaan, werden gescoord buiten de zestien. Mede dankzij solide verdedigend werk staat de Drentse FC op plek twee van het klassement; een positie die aan het einde van de rit recht geeft op promotie naar de Eredivisie.

Twee keer de nul in Drenthe
Vijf keer eerder speelde Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie tegen FC Emmen. In de twee partijen die de Utrechtse talenten in Drenthe speelden, hielden zij in beide gevallen de nul. Op 5 mei 2017 wonnen de Domstedelingen met 0-3 dankzij twee doelpunten van Nick Venema en een treffer van Sylla Sow en op 28 april 2018 werd het in Emmen 0-0. Opvallend: de twee keepers die toen op de bank zaten – Kjell Scherpen bij FC Emmen, Fabian de Keijzer bij Jong FC Utrecht – zijn inmiddels international van Jong Oranje. Het waren die dag echter FC Emmen’s Dennis Telgenkamp en Jong FC Utrecht’s Thijmen Nijhuis die de nul hielden.

Nipte nederlaag
Eerder dit seizoen lukte het Jong FC Utrecht niet de Emmense verdediging stuk te spelen. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het tegen FC Emmen op 1 oktober 2021 0-1 voor de Drenten. Peruaans international Miguel Araujo besliste die pot met een rake kopbal.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd FC Emmen – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in De Oude Meerdijk om 20.00 uur. Via Twitter doet FC Utrecht rechtstreeks verslag van de Keuken Kampioen Divisie-match in Drenthe.