Beloftenclash op Zoudenbalch

18 maart 2022

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) tegen Jong AZ.

Een beloftenclash op Sportcomplex Zoudenbalch: Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) tegen Jong AZ. Het Keuken Kampioen Divisie-duel begint aan de Koningsweg in Utrecht om 20.00 uur.

Tegen de taaie Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Emmen lukte het Jong FC Utrecht vorige week niet voor een stunt te zorgen. In De Oude Meerdijk werd het 2-0 voor de ploeg uit Drenthe. In Emmen werd wel een stukje Jong FC Utrecht-geschiedenis geschreven: Rafik El Arguioui maakte zijn debuut in de Utrechtse beloftenploeg en werd met zijn 16 jaar en 223 de jongste speler aller tijden die voor Jong FC Utrecht uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie.

Op recordjacht
Vijf wedstrijden speelde Jong FC Utrecht dit seizoen al tegen andere beloftenteams, en daarvan won de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic er drie. Nooit versloeg Jong FC Utrecht vaker een ander beloftenteam in één jaargang; in 2017/2018 en 2019/2020 lukte dat ook drie maal. De equipe van Kalezic kan vanavond dus een record neerzetten.

De verschillen zijn klein
Jong AZ werd eerder dit seizoen in Wijdewormer met 0-1 verslagen door het Utrechtse talententeam. Op aangeven van Djevencio van der Kust besliste Nick Venema in Noord-Holland toen de wedstrijd. In de Eerste Divisie speelde Jong FC Utrecht vier keer eerder thuis tegen de Alkmaarders: twee keer wonnen de Utrechters, twee maal waren de punten voor de Noord-Hollanders. De onderlinge verschillen tussen beide teams blijken telkens klein te zijn; nog nooit in de Eerste Divisie eindigde een duel tussen Jong FC Utrecht en Jong AZ in een zege voor één van beide teams met meer dan twee doelpunten verschil.

Alkmaarders in vorm
Zeker is dat Jong AZ in een uitstekende vorm steekt. De ploeg uit Alkmaar pakte zeven punten in de laatste drie Keuken Kampioen Divisie-duels; evenveel als in de achttien wedstrijden daarvoor. Tegen andere beloftenteams blijft een stevige oogst voor de Noord-Hollanders dit seizoen vooralsnog achterwege. Jong AZ speelde vier wedstrijden tegen andere beloftenploegen: drie daarvan werden verloren, één keer eindigde het gelijk.

Kick-off om 20.00 uur
Op Sportcomplex Zoudenbalch begint Jong FC Utrecht – Jong AZ vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur aan de kassa’s aan de Koningsweg. Niet van de partij? Volg dan de updates via Twitter en Instagram Stories, of kijk naar het schakelprogramma op ESPN waarin flitsen van de wedstrijd de revue passeren