FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 4 Eredivisiewedstrijden tegen Go Ahead Eagles. De laatste keer dat de Domstedelingen van de ploeg uit Deventer verloren in competitieverband, was in het seizoen 2014/2015.

De laatste keer dat FC Utrecht in een Eredivisiewedstrijd in De Adelaarshorst speelde, werd het 0-1 voor de Utrechters. Een eigen doelpunt van Xandro Schenk besliste toen de match.

Het lukte FC Utrecht tijdens de vorige 2 Eredivisie-uitpartijen tegen Go Ahead Eagles om de nul te houden. Alleen tegen FC Volendam (4), Feyenoord en PSV (allebei 3) kwam Go Ahead Eagles in meer opeenvolgende Eredivisiethuisduels niet tot scoren.

Eerder dit seizoen eindigde FC Utrecht – Go Ahead Eagles in 0-0. De laatste keer dat FC Utrecht 2 keer met 0-0 gelijkspeelde in 1 seizoen tegen dezelfde tegenstander, was tegen Feyenoord in de jaargang 2009/2010. Go Ahead Eagles zette voor het laatst in 1 Eredivisieseizoen 2 keer een brilstand neer tegen dezelfde tegenstander in de jaargang 1982/1983 (tegen NAC Breda).

FC Utrecht oogstte afgelopen zondag 3 punten in Friesland. Daar werd sc Heerenveen met 1-2 verslagen door het team van Hoofdtrainer René Hake, dat 2 van de laatste 8 uitduels won.

Tijdens de vorige Eredivisiespeelronde won Go Ahead Eagles met 2-1 van Ajax. Daarmee kwam voor de ploeg uit Overijssel een einde aan een reeks van 9 Eredivisiepartijen zonder overwinning.

Op vreemd terrein pakte FC Utrecht dit seizoen 14 punten. In thuisduels werden 25 punten geoogst. Alleen Heracles Almelo (plus 22) heeft een groter verschil in behaalde thuis- en uitpunten dit seizoen dan FC Utrecht (plus 11).

Iñigo Cordoba is met 8 doelpunten clubtopscorer van Go Ahead Eagles dit seizoen. In het meest recente Eredivisieseizoen van de Eagles, 2016/2017, bleek aan het einde van de rit Sam Henriks de meest productieve speler; hij maakte toen 8 goals.

De laatste Go Ahead Eagles-spelers die vaker dan 8 keer scoorden tijdens 1 Eredivisieseizoen waren Jarchinio Antonia en Erik Falkenburg. Zij eindigden allebei op 9 treffers in de jaargang 2013/2014.

Verdediger Mike van der Hoorn scoorde afgelopen zondag met een kopbal tegen sc Heerenveen. Vanuit een hoekschop gaf Adam Maher de assist. Alleen Ajax (15) en PSV (14) maakten dit seizoen meer doelpunten uit standaardsituaties dan FC Utrecht (13).

Go Ahead Eagles-winteraanwinst Evert Linthorst kan tegen FC Utrecht zijn 50ste Eredivisiematch spelen. Luuk Brouwers kan zaterdag zijn 150ste competitieduel als prof spelen. Zijn teller staat nu op 24 potten in de Eredivisie en 125 duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Verdedigers scoren dit seizoen relatief vaak tegen FC Utrecht. De Utrechtse FC incasseerde dit seizoen 9 goals van verdedigers, meer dan elke andere club. Van de laatste 5 tegentreffers kwamen er 3 van achterhoedespelers.

Maakt Willem Janssen tegen Go Ahead Eagles zijn opwachting, dan is het voor de 250ste keer dat hij namens FC Utrecht uitkomt in een officieel duel.

Ook voor Henk Veerman lonkt in De Adelaarshorst een mijlpaal. Maakt hij speelminuten, dan tikt zijn Eredivisiewedstrijdenteller de 150 aan.

Bij FC Utrecht zijn Mark van der Maarel, Adam Maher en Quinten Timber 1 gele kaart verwijderd van een schorsing. Aan de kant van Go Ahead Eagles keert Bas Kuipers juist terug van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO