FC Utrecht is in Stadion Galgenwaard 3 Eredivisiewedstrijden ongeslagen tegen PSV. Die reeks bestaat uit 2 remises en 1 overwinning van FC Utrecht.

Het is FC Utrecht 2 keer gelukt een serie van 4 thuisduels zonder nederlaag neer te zetten tegen PSV. Dat was in de periodes 1972-1975 en 1978-1982.

Eerder dit seizoen werd FC Utrecht door PSV verslagen in Eindhoven. Het gebeurde in 2017/2018 voor het laatst dat de Utrechtse FC in beide Eredivisieduels met de Eindhovenaren in hetzelfde seizoen aan het kortste eind trok.

FC Utrecht speelde dit seizoen tot nu toe 12 Eredivisiewedstrijden in Stadion Galgenwaard. Daarvan verloor de ploeg er slechts 1.

PSV won zijn laatste 5 uitpartijen in de Eredivisie en won elk van zijn laatste 4 wedstrijden in de Eredivisie.

In 4 thuisduels zonder publiek oogstte FC Utrecht dit seizoen 5 punten. In 8 duels met toeschouwers werden 20 punten gepakt.

De meeste doelpunten vallen tot nu toe dit Eredivisieseizoen bij wedstrijden van PSV, waarin – net als bij de duels waarin SC Cambuur in actie kwam – nu 93 keer is gescoord.

Ajax en Feyenoord werden door FC Utrecht dit seizoen in de Eredivisie al verslagen. Wordt ook PSV aan de Utrechtse zegekar gebonden, dan is het voor het eerst in de clubhistorie dat FC Utrecht in 1 seizoen wint van elk van de teams uit de Traditionele Top Drie.

PSV noteerde dit seizoen 15 doelpunten in de Eredivisie via invallers, tenminste 6 meer dan elk ander team in de competitie. In dit klassement delen FC Utrecht en Feyenoord de tweede plek met een score van 9 goals.

Sander van de Streek scoorde in de afgelopen 3 seizoenen in elk van de thuisduels van FC Utrecht met PSV. Alleen Leo van Veen (6 stuks) produceerde meer dan 3 Eredivisiegoals namens FC Utrecht tegen PSV.

PSV’s winteraanwinst Joey Veerman was in de 7 wedstrijden die hij namens de Eindhovenaren in de Eredivisie speelde direct betrokken bij 5 treffers: 2 goals, 3 assists.

Mimoun Mahi wordt 28 jaar op de dag van de wedstrijd. De 2 spelers die ooit voor FC Utrecht scoorden op hun verjaardag zijn Leo van Veen (in 1971, toen hij 25 jaar werd) en Johan van der Hooft (in 1986, toen hij 29 jaar werd).

PSV-trainer Roger Schmidt wordt 55 jaar op de wedstrijddag. Schmidt is als trainer nog ongeslagen op zijn verjaardag: 3 keer een overwinning, 3 maal een remise.

Adam Maher speelde tot nu toe 72 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht en heeft ook exact 72 partijen voor PSV gespeeld in de Eredivisie.

Bij FC Utrecht ontbreekt Mark van der Maarel vanwege een schorsing. Adam Maher en Quinten Timber staan op scherp. Bij PSV zijn Armando Obispo en Philipp Max 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO