Doelpunten van Mimoun Mahi en Sander van de Streek leverden FC Utrecht vorig seizoen in het Mandemakers Stadion een 1-2 overwinning op tegen RKC Waalwijk.

Eerder deze jaargang eindigde het treffen tussen FC Utrecht en de geel-blauwen in Stadion Galgenwaard onbeslist. Simon Gustafson en Tasos Douvikas scoorden namens de Utrechters, Jens Odgaard en Alexander Büttner namens de Brabanders: 2-2.

De eerste wedstrijd ooit tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk was ook meteen de meest doelpuntrijke confrontatie tussen de twee teams. Op 11 december 1988 werd het in Waalwijk 5-3 voor RKC.

Bij FC Utrecht debuteert Rick Kruys zaterdag in Waalwijk als Hoofdtrainer. Als speler kwam Kruys in 103 Eredivisieduels in actie namens de Domstedelingen. Hij scoorde in het shirt van FC Utrecht in de Eredivisie 6 keer.

Van de laatste 9 FC Utrecht-trainers sloot er 1 zijn eerste Eredivisiewedstrijd winnend af: John van den Brom. Onder zijn leiding werd op 4 augustus 2019 in Den Haag met 2-4 gewonnen bij ADO.

FC Utrecht won 1 van de laatste 6 partijen die de ploeg in de Eredivisie speelde. Dat was op 27 februari in Friesland, toen sc Heerenveen met 1-2 werd geklopt.

RKC Waalwijk won tijdens de vorige speelronde in de Eredivisie in Arnhem met 1-2 van Vitesse. Daarmee beëindigden de Waalwijkers een serie van 7 duels zonder overwinning.

Van alle Eredivisionisten heeft FC Utrecht dit seizoen de meeste verschillende spelers ingezet: 34. Het clubrecord van de Utrechtse FC is 36 verschillende voetballers in 1 seizoen. Dat was in de jaargang 2014/2015.

RKC Waalwijk en Ajax zijn de enige Eredivisieclubs die dit seizoen nog niet verloren na een voorsprong.

RKC’er Hans Mulder kan zaterdag zijn 100ste wedstrijd spelen in de Eredivisie. Mulder debuteerde in de Eredivisie namens RKC Waalwijk in een thuisduel met FC Utrecht, op 24 december 2006 (1-1). Van de 26 spelers die toen in actie kwamen, is naast Mulder alleen oud-FC Utrecht’er Erik Pieters (nu uitkomend voor Burnley FC in Engeland) nog actief op het hoogste niveau.

Bart Ramselaar is op dit moment Eredivisietopscorer van FC Utrecht. De Amersfoorter maakte tot nu toe 8 goals dit seizoen.

Oud-speler van FC Utrecht Michiel Kramer is RKC Waalwijk’s topschutter dit seizoen. Zijn doelpuntenteller staat nu op 9. De laatste RKC’er die dubbele cijfers behaalde in 1 Eredivisieseizoen was Tim Janssen in de jaargang 2006/2007: 10 goals.

Van de 10 wedstrijden die RKC Waalwijk deze jaargang op zaterdag speelde, verloor het team van Joseph Oosting er 1.

Bij FC Utrecht staan Mark van der Maarel, Adam Maher en Quinten Timber op scherp. RKC Waalwijk’s Richard van der Venne is ook 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO