Van de laatste 7 ontmoetingen in de Eredivisie tussen FC Utrecht en FC Groningen eindigden er 6 in een gelijkspel. De uitzondering in die reeks: een 0-1 overwinning van de Utrechters in Groningen op 8 december 2019. Bart Ramselaar was toen de matchwinner.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 9 wedstrijden tegen FC Groningen in alle competities. Die serie bestaat uit 3 overwinningen en 6 remises.

FC Groningen verloor 1 van de laatste 7 Eredivisiewedstrijden: thuis tegen Fortuna Sittard werd het op 12 februari 0-1 voor de Limburgers.

FC Utrecht hield de 0 in 6 van de laatste 7 wedstrijden tegen FC Groningen in alle competities.

Van de laatste 16 thuiswedstrijden tegen FC Groningen in alle competities verloor FC Utrecht er slechts 1. Dat was op 16 september 2016. Het werd die dag 1-5.

Eerder dit seizoen eindigde FC Groningen – FC Utrecht in 0-0.

FC Utrecht zette dit seizoen tot nu toe 33 verschillende spelers in, in de Eredivisie. Dat is het meeste van alle teams.

Als trainer won FC Groningen’s Danny Buijs nog nooit van FC Utrecht in alle competities. Van alle huidige Eredivisieclubs is hij als trainer alleen tegen PSV en FC Twente ook nog zonder zege in alle competities.

Mimoun Mahi speelt tegenwoordig voor FC Utrecht maar droeg in het verleden in 123 Eredivisieduels het shirt van FC Groningen. De aanvaller kwam namens de Trots van het Noorden daarin 37 keer tot scoren.

Romano Postema kwam dit seizoen in de Eredivisie 24 keer in actie namens FC Groningen, steeds als invaller. Er kwamen 4 spelers ooit tot meer invalbeurten in 1 Eredivisieseizoen, inclusief recordhouder Nayib Lagouireh, die namens Excelsior 26 keer inviel in de jaargang 2010/2011.

Bart Ramselaar en Tasos Douvikas maakten dit seizoen in de Eredivisie de meeste goals namens FC Utrecht: allebei 7.

Michael de Leeuw maakte 5 goals in de 14 Eredivisieduels die hij speelde tegen FC Utrecht. Alleen tegen Heracles Almelo (8 keer) en NAC Breda (6 maal) scoorde hij in de Eredivisie vaker.

Bij FC Utrecht is Adam Maher geschorst, terwijl Mark van der Maarel juist terugkeert van een schorsing. Van der Maarel staat evenals Quinten Timber op scherp.

Bij FC Groningen zijn Bart van Hintum, Neraysho Kasanwirjo, Jørgen Strand Larsen en Cyril Ngonge 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO