Overgang definitief: Maarten Paes verkocht aan FC Dallas

24 juni 2022

Keeper (24) blijft na uitleenbeurt actief bij Major League Soccer-team, Benamar definitief naar FC Volendam.

FC Utrecht heeft doelman Maarten Paes verkocht aan FC Dallas. De optie tot koop die in de huurovereenkomst van de 24-jarige sluitpost was opgenomen, is gelicht. Dat houdt in dat de goalie niet meer terugkeert bij FC Utrecht, maar actief blijft bij het in de Major League Soccer uitkomende FC Dallas. Daarnaast is de verkoopoptie in het contract van Benaissa Benamar automatisch gelicht door de promotie van FC Volendam. Benamar zal de definitieve overstap maken naar de gepromoveerde Volendammers.

Doelman Paes komt in de zomer van 2018 transfervrij over van NEC, waarvoor hij op dat moment zes jaar heeft gespeeld. Op 19 augustus 2018 maakt Paes in de 2-0 thuiszege op PEC Zwolle zijn debuut in het betaalde voetbal en in het vlaggenschip van de Utrechtse FC. Paes, die bij FC Utrecht uitgroeit tot jeugdinternational en onder de lat staat namens Oranje Onder 19, Oranje Onder 20 en Jong Oranje, verdedigt in 44 Eredivisiewedstrijden het Utrechtse doel. Hij keept bovendien vier partijen in de TOTO KNVB Beker en komt met Jong FC Utrecht achttien keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

Begin dit jaar wordt de doelman door FC Utrecht verhuurd aan FC Dallas, inclusief een optie tot koop. Nu die optie is gelicht, is de overstap van Paes naar de ploeg uit Dallas definitief.

Verdediger Benaissa Benamar vertrekt afgelopen januari op huurbasis naar FC Volendam, nadat hij in de zomer van 2020 aansluit bij FC Utrecht. De 25-jarige verdediger draagt in vijf Eredivisiewedstrijden en één partij in de TOTO KNVB Beker het shirt van FC Utrecht. De huurtransfer omvat een koopoptie, die automatisch gelicht wordt bij promotie van FC Volendam naar de Eredivisie. Die promotie is op 22 april werkelijkheid geworden, waardoor Benamar de definitieve overstap maakt.

FC Utrecht bedankt Maarten en Benaissa voor de inzet voor de club en wenst ze veel succes in het vervolg van hun carrières.