Lynden Edhart versterkt Jong FC Utrecht-selectie

17 juni 2022

Aanvallende middenvelder (16) komt over van ADO Den Haag.

Aanvallende middenvelder Lynden Edhart wordt toegevoegd aan de Jong FC Utrecht-selectie van Darije Kalezic. De talentvolle 16-jarige speler komt over van ADO Den Haag en tekent in de Domstad een contract tot medio 2024, met daarin de optie om de samenwerking met nog een jaar te verlengen.

Edhart begint met voetballen bij het Rijswijkse Haaglandia, waarna hij uitkomt voor Sparta Rotterdam en SV DSO voordat hij in 2019 het shirt van ADO Den Haag aantrekt. De aanvallende middenvelder tekent in de winter van 2020 zijn eerste profcontract bij de club uit de Hofstad en is op dat moment de jongste contractspeler uit de clubgeschiedenis van de Hagenaars. In het seizoen 2021/2022 komt Edhart uit voor het Onder 18-team van ADO Den Haag.

In Utrecht sluit Edhart, die de voorbije jaargang meermaals deel uitmaakt van Oranje Onder 17-voorselecties, aan bij de beloftenselectie die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

“Een onbeschrijfelijk gevoel”, zo opent Edhart het interview na zijn contractondertekening in de spelerstunnel van Stadion Galgenwaard. Hij omschrijft zichzelf als volgt: “Ik ben een middenvelder die zowel aanvallend als verdedigend uit de voeten kan, daarnaast hou ik ervan om hard te werken. Ik hoop op korte termijn mijn draai te vinden in Jong FC Utrecht en zo snel mogelijk minuten te maken in het betaalde voetbal.”