‘Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken’

02 juni 2022

Technisch Directeur Jordy Zuidam aan het woord in Directie Donderdag.

In de terugkerende rubriek 'Directie Donderdag' spreken we in deze aflevering Technisch Directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam. Zuidam gaat vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht onder andere in op de teleurstelling na de verloren wedstrijd tegen Vitesse, de recente transfers van Nick Viergever en Joshua Rawlins, maar ook de belangstelling die er is voor Quinten Timber.

“De kater is natuurlijk ontzettend groot en het is een enorme teleurstelling”, verwijst Zuidam naar de verloren halve finale tegen Vitesse in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. “We zijn zevende geworden en daarmee hebben we onze doelstelling niet behaald. Daarnaast gaat het om onze ambitie om Europees voetbal te halen. Als je dan in de eerste ronde wordt uitgeschakeld dan is het moeilijk om dat verlies te accepteren, zeker als je terugkijkt naar de start van het seizoen, waarin we heel hoopvol begonnen. We zullen ons echter moeten verbeteren, de rug rechten, weer vooruit moeten kijken en de weg omhoog weer moeten vinden. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken”, vervolgt Zuidam.

FC Utrecht heeft zich de afgelopen periode versterkt met diverse spelers voor het komende seizoen, waaronder Nick Viergever: “We kijken al voor een langere periode naar Viergever, maar financieel gezien was hij in het verleden niet haalbaar. Viergever speelde het afgelopen seizoen in de Bundesliga en zijn club degradeerde. Daar hebben we meteen op ingespeeld en hij is bereid geweest om onder de goede voorwaarden voor FC Utrecht te gaan spelen.”

Iemand die zich binnen de club het afgelopen seizoen goed gemanifesteerd heeft is Quinten Timber, zo weet ook Zuidam: “Dat Quinten meteen in de Eredivisie zijn potentieel heeft laten zien is natuurlijk geweldig voor ons maar ook voor hemzelf. Het is duidelijk dat er veel interesse is voor hem en we proberen zo’n jongen natuurlijk te behouden. Echter, los van de sportieve doelstellingen hebben we ook te maken met transferdoelstellingen en daarin horen ook grote transfers. Als hij gaat dan moet het een hele mooie transfer zijn en anders willen we hem natuurlijk heel graag behouden.”

Dat en meer kun je hier bekijken in de volledige aflevering van deze editie van Directie Donderdag: