Gala vanuit het Hart brengt ruim 340.000 euro op

06 juni 2022

Een hartverwarmende avond in Stadion Galgenwaard.

De impact van de sociaal-maatschappelijke initiatieven van FC Utrecht kunnen worden vergroot met dank aan de opbrengst van het Gala vanuit het Hart, dat afgelopen week werd gehouden in Stadion Galgenwaard. In totaal werd tijdens dat gala 340.525 euro opgehaald ten behoeve van het maatschappelijke programma van de Utrechtse FC.

Zo’n vijfhonderd gasten waren van de partij bij het sfeervolle gala, onder wie Willem Janssen, Mark van der Maarel en toekomstig Hoofdtrainer Henk Fraser. In Stadion Galgenwaard genoten de aanwezigen van onder meer een optreden van de Utrechtse Stefania Liberakakis, die in 2021 namens Griekenland deelnam aan het Eurovisie Songfestival, en Qmusic-deejay Domien Verschuren; eveneens uit Utrecht.

De presentatie van het gala werd verzorgd door de Utrechtse sportpresentatoren Aletha Leidelmeijer (ESPN) en Bas van Veenendaal (Ziggo Sport). Commissaris Kees Jansma en Ambassadeur en oud-speler Koos van Tamelen van FC Utrecht stelden middels een quiz de FC Utrecht-kennis van de aanwezigen op de proef.

Tijdens het gala was er aandacht voor de sociaal-maatschappelijke initiatieven van FC Utrecht en de maatschappelijke impact daarvan. De club is ervan overtuigd dat het, in het hart van de provincie, een bijdrage kan leveren aan een vitaler Utrecht. FC Utrecht staat midden in de samenleving en de club is oprecht betrokken bij hetgeen wat er zich rondom Stadion Galgenwaard afspeelt.  

Onder meer via een veiling werd er in totaal 340.525 euro ingezameld en dat geld gebruikt FC Utrecht om ook komend seizoen vanuit het hart maatschappelijke initiatieven te ontplooien en ondersteunen in de stad en regio Utrecht.

“We kunnen terugkijken op een geweldige avond”, blikt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht terug op het gala. “Het was fantastisch om te zien dat er ruim vijfhonderd mensen aanwezig waren in Stadion Galgenwaard. Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het gala enorm bedanken en wij zijn trots dat we deze avond hebben georganiseerd.”