FC Utrecht voegt Yannick Leliendal toe aan beloftenselectie

30 juni 2022

Jeugdinternational (20) komt transfervrij over van VVV-Venlo.

Aan de spelersgroep van Jong FC Utrecht wordt verdediger Yannick Leliendal toegevoegd. De 20-jarige jeugdinternational komt transfervrij over van VVV-Venlo en sluit per direct aan bij de Keuken Kampioen Divisie-equipe van Darije Kalezic. Leliendal heeft in Utrecht een contract getekend tot medio 2023, met daarin een optie om die samenwerking met één jaar te verlengen.

Leliendal wordt geboren in Nederland en groeit op in België. De verdediger komt uit voor KSK Tongeren, voordat hij in 2014 wordt opgenomen in de jeugdopleiding van KRC Genk. Leliendal wordt in de zomer van 2021 aangetrokken door VVV-Venlo, dat hem in de tweede helft van het seizoen verhuurt aan TOP Oss. In de jaargang 2021/2022 komt de linksback tot 21 partijen in de Keuken Kampioen Divisie.

Leliendal speelt zijn eerste elf jeugdinterlands namens België en komt sinds eind 2019 uit voor verschillende Nederlandse vertegenwoordigende elftallen.

“Het voelt supergoed om hier te zijn”, zo start Leliendal het interview nadat hij zijn contract in Utrecht heeft ondertekend. De verdediger omschrijft zichzelf als volgt: “Ik ben een technisch sterke linksback en ik hou ervan om veel mee te doen in het spel en veel op te komen. Ik hoop dat ik met mijn kwaliteiten iets extra’s kan leveren voor het team.”