Eerste editie U4U Sportdag groot succes

10 juni 2022

Diversiteit aan deelnemers zorgt voor unieke belevenis op Sportcomplex Zoudenbalch.

In samenwerking met het ROC Sportcollege heeft FC Utrecht afgelopen dinsdag voor het eerst de U4U Sportdag georganiseerd. De samenkomst van vele doelgroepen resulteerde daarbij in een onvergetelijke dag met veel vrolijke deelnemers. Een sportdag gericht op de inclusiviteit, waarbij FC Utrecht trots is dat het heeft laten zien waar U4U voor staat: verbinding en ervoor zorgen dat iedere kandidaat erbij hoort.

Student Gert-Jan Blom van het ROC Sportcollege verzorgt samen met Manager Participatie van FC Utrecht Robert Junier de opening op Sportcomplex Zoudenbalch, waar ruim 40 deelnemers uit verschillende geledingen aanwezig zijn. Van supporters tot de FC Utrecht OldStars, Stichting Philadelphia en Pluryn alsmede personeel van FC Utrecht, samen wordt er genoten van een unieke sportdag. De verschillende doelgroepen gaan vervolgens onder leiding van team U4U met zijn vrijwilligers als gemixte teams het veld op voor diverse sport- en spelactiviteiten, waarna er gezamenlijk geluncht wordt op de tribune van Sportcomplex Zoudenbalch.

De middag staat vervolgens in het teken van voetbalclinics onder de bevlogen leiding van Ambassadeur en oud-speler van FC Utrecht Koos van Tamelen en Marlou Peeters (Strategie & Innovatie FC Utrecht). Als spetterende afsluiter worden er nog enkele partijtjes gespeeld, waarna de deelnemers moe maar voldaan met een goed gevulde goodiebag huiswaarts keren.

“Wij kijken terug op een middag waarin de verbinding tussen onze diverse doelgroepen nog nooit eerder zo groot is geweest”, aldus Manager Participatie Robert Junier. “Het was geweldig hoe deze gemêleerde groep liet zijn hoe ze elkaar konden versterken door samen te werken op basis van gelijkwaardigheid. Dat, in combinatie met de maatschappelijke betrokkenheid vanuit diverse afdelingen van FC Utrecht maakte deze dag een unieke belevenis voor de deelnemers.”

“Ik vond het een enorm gezellige dag”, vertelt deelnemer Quido van de sfeergroep Tifo-Zuid. “Een waardevolle activiteit waarbij een mix van verschillende supporters van FC Utrecht als een groep konden genieten van een leuke dag.”