3.500 Seizoenkaarten verlengd: Amersfoort aan kop

09 juni 2022

Verlengpercentage het hoogst op de Noordtribune.

Ruim 3.500 FC Utrecht-supporters hebben tijdens de eerste week van de Seizoenkaartverkoop hun Seizoenkaart verlengd en zijn zo ook tijdens jaargang 2022/2023 verzekerd van hun plekkie in Stadion Galgenwaard. Net als vorig jaar zijn in Amersfoort, procentueel gezien, de meeste Seizoenkaarten verlengd na één week.

Van alle dorpen en steden waarin FC Utrecht tenminste 100 Seizoenkaarthouders heeft, zijn in Amersfoort procentueel gezien tot nu toe de meeste plekkies verlengd: 40 procent. Bilthoven volgt met een verlengpercentage van 35. Ook dat is in lijn met het beeld van vorig jaar. Het denkbeeldige podium wordt gecompleteerd door Culemborg en Maarssen. In die plaatsen liet 34 procent van de Seizoenkaarthouders hun rood-witte hart al spreken. Ook in Zeist (33 procent), Nieuwegein, Utrecht en Woerden (allemaal 31 procent) is het verlengpercentage al hoger dan 30.

Hoe ouder de FC Utrecht-supporter, des te groter de kans dat die voor de nieuwe jaargang al een Seizoenkaart heeft besteld: dat mag gesteld worden op basis van de verlengpercentages. Onder de FC Utrecht-supporters die 65 jaar of ouder zijn is het verlengpercentage nu 38, de groep 40 tot en met 64 jaar volgt met 35 procent, de groep 19 tot en met 39 jaar is goed voor een verlengpercentage van 26. En onder de Seizoenkaarthouders tot en met 18 jaar verlengde tot nu toe 19 procent zijn of haar Seizoenkaart.

Was het vorig jaar de Bunnikside die qua Seizoenkaartverkoop het hardst van start ging, nu is dat de Noordtribune met een verlengpercentage van 36. De Zuidtribune volgt, met 34 procent. Van de Cityside-Seizoenkaarthouders verlengde op dit moment 30 procent zijn of haar plekkie, op de Bunnikside bedraagt dit percentage nu 27.

BESTEL OF VERLENG JOUW SEIZOENKAART