Wuppertaler SV en Jong FC Utrecht in evenwicht

17 juli 2022

Doelpuntrijke eerste helft in Stadion am Zoo: 2-2.

De beloftenploeg heeft vandaag (zondag) in Wuppertal met 2-2 gelijkgespeeld tegen Wuppertaler SV. In het Duitse Stadion am Zoo zorgde Gio-Renys Felicia voor de snelle openingstreffer. De Duitsers kwamen daarna snel langszij en zelfs op voorsprong. Pedro Cejas maakte vlak voor rust de 2-2 en dat was tevens de eindstand.

Jong FC Utrecht is razend snel aan de andere kant van het veld als Derensili Sanches Fernandes wordt weggestuurd over de linkerflank. Hij behoudt het overzicht, legt de bal breed op Gio-Renys Felicia die vervolgens in een niet te missen scoringspositie komt. Missen doet hij vervolgens ook niet en Felicia zet de Utrechters op een 0-1 voorsprong in Stadion am Zoo in Wuppertal.

Snelle doelpunten
Een open wedstrijd heeft een doelpuntrijke eerste helft als gevolg. Na de 0-1 bijten de Duitsers van zich af en vanaf dat moment komen de Domstedelingen geregeld in de problemen. De bal wordt niet veel later na de openingstreffer op elf meter gelegd en Marco Stiepermann laat die kans niet onbenut, Wuppertaler SV komt langszij: 1-1.

Wuppertaler SV pakt voorsprong
In de fase die volgt weet Jong FC Utrecht zich geregeld onder de druk uit te spelen. Stagespeler uit Argentinië, Pedro Cejas, komt een teenlengte tekort om de Utrechtse talenten wederom op voorsprong te zetten. Nick Galle weet aan de andere kant van het veld wel de bal tegen de touwen te schieten, van dichtbij laat hij doelman Kevin Gadellaa kansloos: 2-1.

Jong FC Utrecht langszij
De Domstedelingen laten het daar echter niet bij. In de slotfase van de eerste helft weet het geregeld het doel van Sebastian Patzler onder vuur te nemen. Waar Mees Rijks de gelijkmaker al op zijn schoen heeft, is het daarna Cejas die overtuigend raak schiet. De Argentijn zet daarmee Jong FC Utrecht naast Wuppertaler SV, dat op 23 juli zijn eerste competitiewedstrijd speelt tegen Rot Weiss Ahlen. In het restant van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog enkele kansen, maar het blijft gelijk in Wuppertal.

Volgende week tegen Go Ahead Eagles
Over een kleine week treft de beloftenploeg Go Ahead Eagles, dat de vijfde oefentegenstander wordt voor het team van Darije Kalezic. Eerder speelde Jong FC Utrecht al tegen Borussia Mönchengladbach II (4-0 winst), Jong Zeeland (0-6 winst), KMSK Deinze (0-3 nederlaag) en vandaag dus tegen Wuppertaler SV.

Wuppertaler SV – Jong FC Utrecht 2-2 (2-2)
6. Gio-Renys Felicia, 0-1
11. Marco Stiepermann (strafschop), 1-1
35. Nick Galle, 2-1
43. Pedro Cejas, 2-2

Gele kaarten: Yannick Leliendal (Jong FC Utrecht).

Opstelling Wuppertaler SV: Sebastian Patzler, Moritz Paul Montag, Nick Galle, Justus Henke, Marco Stiepermann, Kevin Rodrigues Pires, Serhat Semih Güler, Roman Prokoph, Tobias Peitz, Lion Schweers, Jeron Al-Hazaimeh.

Opstelling Jong FC Utrecht: Kevin Gadellaa (46. Sep van der Heijden), Julliani Eersteling (63. Achraf Boumenjal) Rick Meissen (79. Rafik el Arguioui), Olivier van Eldik (63. Wessel Kooy), Jozhua Vertrouwd (63. Yannick Leliendal), Gibson Yah (63. Joshua Mukeh), Gio Renys Felicia (63. Aurelio Oehlers), Oussama Alou (70. Yuya Ikeshita), Pedro Cejas (63. Dion Versluis), Mees Rijks (63. Ivar Jenner), Derensili Sanches Fernandes (63. Lynden Edhart).