Van der Hoorn kopt op de valreep de winnende binnen

08 juli 2022

FC Utrecht boekt zege op sc Heerenveen in Jubbega: 0-1.

FC Utrecht heeft de eerste overwinning van deze oefencampagne binnen. Het team van Henk Fraser was vanavond (vrijdag) in Jubbega met 0-1 te sterk voor sc Heerenveen. Op de valreep kopte Mike van der Hoorn de winnende binnen.

Nee, een winnaar, daar is het gros van de aanwezigen in Jubbega het deze mooie zomeravond wel over eens, die komt er niet meer. FC Utrecht en sc Heerenveen? Ze stappen, dat kan eigenlijk niet anders, van het veld met een remise als uitkomst. Negentig minuten lang zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, en hoewel er over en weer wat kansen zijn is de oefenpot tussen de Eredivisionisten er geen die overloopt met grote mogelijkheden.

Van der Hoorn kopt raak
Maar dan, als de blessuretijd net is ingegaan: een kekke voorzet van Othmane Boussaid. De Belg slingert de bal richting de tweede paal. En daar duikt de mee naar voren gekomen verdediger Mike van der Hoorn op. Van der Hoorn, captain tijdens de tweede helft van het oefenduel waarin namens FC Utrecht 22 verschillende spelers in actie komen, kopt. Raak! Op de valreep maakt FC Utrecht dan toch nog een doelpunt - de winnende goal bovendien: 0-1.

Redan, Timber en Douvikas maken hun entree
In de eerste helft zijn de kansen schaars in Jubbega, een dorp onder de rook van Heerenveen. Op het veld van de plaatselijke voetbalvereniging maken voor de break Daishawn Redan en Quinten Timber hun eerste speelminuten van dit seizoen - voor Redan zijn het zelfs zijn eerste minuten in het shirt van FC Utrecht. Na de break krijgen de aanwezige toeschouwers in Friesland ook Tasos Douvikas te zien; ook de Griek maakt zijn eerste wedstrijdminuten van deze oefencampagne. 

Kansen in de tweede helft
Na de rust zijn er meer mogelijkheden. Keeper Calvin Raatsie moet flink aan de bak na een knappe kopbal van Amin Sarr en de Utrechtse goalie doet dat met verve: hij redt. Aan de andere kant van het veld neemt Othmane Boussaid het door Andries Noppert verdedigde doel onder vuur, en even later doen ook Rocco Robert Shein, Albert Lottin en Sylian Mokono dat. En na een prachtige aanval van FC Utrecht waarbij Boussaid de architect en het eindstation is, is Noppert weer op zijn post. 

Eerste zege van voorbereiding in the pocket
Maar vlak voor tijd, als Boussaid over de linkerflank opnieuw oprukt en in balbezit komt en vervolgens Van der Hoorn vindt, is het dan dus toch raak: 0-1. Na verliesbeurten tegen het Schotse Queen’s Park FC (2-4) en het Belgische KRC Genk (2-1) is de eerste zege van FC Utrecht van deze voorbereiding daarmee een feit.

Club Brugge volgende sparringpartner
De volgende wedstrijd op het programma van FC Utrecht is een oefenpartij tegen Club Brugge. Die match wordt op woensdag 13 juli gespeeld achter gesloten deuren in Knokke-Heist en begint om 15.30 uur. Het treffen met de Belgische landskampioen is via een livestream te volgen. 

sc Heerenveen - FC Utrecht 0-1 (0-0)
90+1 Mike van der Hoorn 0-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 1.500.

Scheidsrechter: Gerbert Stegeman.

Opstelling sc Heerenveen: 
Andries Noppert; Pawel Bochniewicz (63. Noah Stassin), Sven van Beek (63. Kaj van der Veldt), Joost van Aken (63. Demo Koida); Hussein Ali (63. Ian Beelen), Anas Tahiri (63. Timo Zaal), Mats Köhlert (63. Trustin van ‘t Loo), Rami Al Hajj (63. Corné van Houwelingen), Djenahro Nunumete (46. Rami Kaib, 89. Roan van der Plaat); Thom Haye (63. Björn Gudnason), Amin Sarr (63. Amir Ismail).

Opstelling FC Utrecht, eerste helft: 
Thijmen Nijhuis; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Nick Viergever, Django Warmerdam; Quinten Timber, Taylor Booth, Sander van de Streek; Moussa Sylla, Henk Veerman, Daishawn Redan.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft: 
Calvin Raatsie; Sylian Mokono, Mike van der Hoorn, Rick Meissen, Djevencio van der Kust; Luuk Brouwers, Rocco Robert Shein, Albert Lottin; Rayan El Azrak, Tasos Douvikas, Othmane Boussaid.