Sylian Mokono vertrekt naar Heracles Almelo

20 juli 2022

23-jarige verdediger zet loopbaan voort in Overijssel.

FC Utrecht verkoopt Sylian Mokono (23) aan Heracles Almelo. De verdediger sluit per direct aan bij de ploeg uit Almelo, die volgend jaar uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Medio 2010 maakt Mokono de overstap van USV Elinkwijk naar de Academie van FC Utrecht. Op 27 augustus 2018 maakt de achterhoedespeler zijn debuut in het betaalde voetbal bij Jong FC Utrecht. Ruim twee jaar later, op 29 november 2020, debuteert hij in de hoofdmacht van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Mokono speelt in totaal 66 officiële wedstrijden voor de Utrechtse beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie en drie wedstrijden voor het eerste elftal op het hoogste niveau.

“Mede door blessureleed is het Sylian niet gelukt een vaste waarde voor het eerste elftal te worden”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Met zijn 23-jarige leeftijd is hij in de komende jaargang niet meer gerechtigd om te spelen voor Jong FC Utrecht, waardoor we op zoek zijn gegaan naar een oplossing. Heracles Almelo heeft zich bij ons gemeld en kon voldoen aan onze wensen ter compensatie voor zijn nog doorlopende contract. Wij bedanken Sylian voor zijn inzet en wensen hem heel veel succes in het vervolg van zijn loopbaan.”