Quinten Timber vervolgt carrière bij Feyenoord

28 juli 2022

FC Utrecht verkoopt 21-jarige middenvelder aan Rotterdammers.

Quinten Timber (21) speelt komend seizoen in de clubkleuren van Feyenoord. De verkoop van de geboren en getogen Utrechter is tevens de transfer met de hoogste vaste transfersom ooit voor FC Utrecht.

In Utrecht maakt Timber zijn eerste meters op het voetbalveld bij DVSU, waarna hij van 2008 tot en met 2014 ook al uitkomt voor Feyenoord. In de zomer van 2014 verruilt hij die club voor Ajax. Medio 2021 besluit de jeugdinternational om terug te keren naar zijn geboortestad Utrecht. In de Domstad speelt Timber 33 officiële wedstrijden voor FC Utrecht: 31 Eredivisiewedstrijden en twee partijen in de play-offs voor Europees voetbal.

Op internationaal niveau heeft de middenvelder verschillende caps op zijn naam staan bij Oranje Onder 15, Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19. In de afgelopen jaargang maakt Timber zijn doorbraak in Jong Oranje, waar hij in negen interlands één keer weet te scoren.

Timber ontpopt zich in het seizoen 2021/2022 tot een vaste basiskracht in het elftal van de Domstedelingen. De middenvelder wordt op het einde van de afgelopen jaargang uitgeroepen tot winnaar van de David di Tommaso Trofee, een door de SupportersVereniging FC Utrecht georganiseerde publieksprijs.

“Quinten heeft zich in zijn eerste seizoen voor FC Utrecht én in zijn eerste seizoen in de Eredivisie vele malen kunnen onderscheiden”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Dat zien niet alleen wij, ook andere clubs hebben dat gezien. Hoewel we Quinten heel graag nog een jaar bij FC Utrecht hadden willen zien spelen, is Feyenoord met een bod gekomen dat we niet konden weigeren. Het realiseren van deze transfer is óók belangrijk voor de groeistrategie van FC Utrecht. We zijn er trots op dat de transfer van Quinten historisch gezien het hoogste vaste bedrag ooit heeft opgeleverd. Quinten is een hele goede voetballer, maar ook een geweldig mens. We zijn Quinten dankbaar voor wat hij afgelopen seizoen betekend heeft voor onze club en wensen hem uiteraard alle succes in zijn verdere loopbaan.”