Mohamed Mallahi op huurbasis naar Roda JC

12 juli 2022

22-jarige aanvaller komend seizoen actief in Kerkrade.

Mohamed Mallahi speelt komend seizoen in het geel-zwart van Roda JC in Kerkrade. De aanvaller wordt door FC Utrecht voor één seizoen verhuurd aan de Limburgse club.

Vanaf medio 2011 is Mohamed Mallahi actief binnen FC Utrecht. Hij komt destijds over van het Utrechtse Elinkwijk. In 2017 maakt Mallahi zijn debuut in het betaalde voetbal, in het duel van Jong FC Utrecht met Almere City FC. De Utrechter maakt in september 2021 zijn debuut in het vaandelteam van FC Utrecht, waar hij inmiddels 5 Eredivisiewedstrijden en 2 TOTO KNVB bekerwedstrijden op zijn naam heeft staan. In de Keuken Kampioen Divisie staat Mallahi 123 wedstrijden binnen de lijnen voor Jong FC Utrecht.

“Mohamed heeft de afgelopen seizoenen een goede ontwikkeling doorgemaakt, wat begin dit jaar ook heeft geleid tot een contractverlenging”, aldus Technisch Directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam. “Nu is het tijd voor Mohamed om kennis te maken met het wekelijks presteren in een eerste elftal. Daar komen weer andere facetten bij kijken dan bij een Jong-elftal in de Keuken Kampioen Divisie. Wij denken dat dit voor zijn carrière de beste stap is, zodat hij volgend seizoen met meer ervaring terug kan keren bij FC Utrecht. Uiteraard houden we Mohamed in de gaten het komend seizoen.”