KMSK Deinze te sterk voor Jong FC Utrecht

13 juli 2022

Eerste nederlaag voor beloftenploeg in oefencampagne: 0-3.

Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd de derde oefenwedstrijd om te zetten in een overwinning. Op Sportcomplex Zoudenbalch verloor het met 0-3 van het Belgische KMSK Deinze, een ploeg dat volgend seizoen uitkomt op het tweede niveau van België.

De oefenpot van vandaag wordt afgewerkt in drie delen van dertig minuten. In het laatste deel van de wedstrijd zijn de Domstedelingen het gevaarlijkst. Mees Rijks maakt een rush over het middenveld en komt in een positie terecht dat hij uit kan halen en daar twijfelt hij geen moment over. Een snoeihard schot ziet hij via de bovenkant van de lat over het Belgische doel vliegen. Een doelpunt zit er vanmiddag niet in.

Belgen starten sterk
De gasten uit België, in het wit gekleed, beginnen sterk aan het treffen met Jong FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch. Achraf El Bouchataoui ziet een vrije trap maar rakelings over het doel van Kevin Gadellaa vliegen en na ruim een half uur voetballen komt Deinze op voorsprong. Joachim Garcela-Gonzalez blijft kalm en faalt niet: 0-1.

Spaarzame kansen
In het tweede bedrijf van de wedstrijd wordt Jong FC Utrecht iets gevaarlijker. Yannick Leliendal ziet zijn schot gekeerd worden door de Belgische goalie die niet veel later wederom een sta-in-de-weg is voor Rafik El Arguioui. Dylan de Belder weet enkele minuten later wel raad met een gegeven strafschop. Hij verdubbelt de marge: 0-2. De maker van het eerste doelpunt van de middag, Garcela-Gonzalez, zorgt uiteindelijk voor de allesbeslissende 0-3.

Zondag naar Wuppertal
Op zondag 17 juli reizen de Utrechtse talenten af naar het Duitse Wuppertal voor een wedstrijd tegen Wuppertaler SV. Dat wordt de vierde wedstrijd in de oefencampagne voor Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht – KMSK Deinze 0-3
38. Joachim Garcela-Gonzalez 0-1
49. Dylan de Belder, 0-2
51. Joachim Garcela-Gonzalez 0-3

Gele kaarten: geen.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa (60. Sep van der Heijden); Achraf Boumenjal (60. Julliani Eersteling), Rick Meissen (48. Raymond Huizing), Dylan Timber (37. Olivier van Eldik), Yannick Leliendal (60. Jozhua Vertrouwd), Rafik El Arguioui (60. Gibson Yah), Ivar Jenner (60. Oussama Alou), Oussama Alou (30. Aurelio Oehlers, 48. Derensili Sanches Fernandes), Lynden Edhart (60. Mees Rijks), Dion Versluis (30. Pedro Cejas), Mohamed Akharaz (48. Gio-Renys Felicia).

Opstelling KMSK Deinze: Nacho Miras, Teo Quintero, Liam Fraser, Alessio Staelens, Achraf El Bouchataoui, Dylan de Belder, Gaetan Hendrickx, Bafodé Dansoko, Christophe Janssens, Kenneth Schuermans, Joachim Garcela-Gonzalez.