Jong FC Utrecht verslaat selectieteam Jong Zeeland

09 juli 2022

Beloftenploeg eenvoudig langs Zeelanders in Burgh-Haamstede: 0-6.

Jong FC Utrecht heeft de tweede wedstrijd van de oefencampagne met 0-6 gewonnen van Jong Zeeland. In het Zeeuwse Burgh-Haamstede hadden de Utrechtse talenten weinig moeite met een selectieteam van Zeeuwse talenten.

Amper twee minuten staan er op de teller als Jong FC Utrecht de bal al in het netje heeft liggen in Burgh-Haamstede. Een puike voorbereidende actie van Derensili Sanches Fernandes is de basis van een prachtig doelpunt. Zijn voorzet bereikt vervolgens Gio-Renys Felicia die niet aarzelt en de bal uit de lucht raak schiet. 0-1 voor de Utrechtse talenten in Zeeland!

Eenrichtingsverkeer
In het restant van die eerste helft is het voornamelijk eenrichtingsverkeer. Tegenstander vandaag: een selectieteam van jonge Zeeuwse voetballers. Echter weten de Domstedelingen zich een aantal keer knap tussen de formatie van de Zeelanders door te voetballen. Middels een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied is het wederom Felicia die met zijn linkervoet de bal over het netje binnenschiet: 0-2.

Voldoende kansen
In de fase na de 0-2 krijgen de Utrechtse talenten nog voldoende mogelijkheden om de score snel verder uit te breiden. Kopballen van Sanches Fernandes en Davy van den Berg missen echter kracht en precisie waardoor een derde treffer voorlopig uitblijft. Dani van Soest weet vervolgens op aangeven van wederom Sanches Fernandes wel het net te vinden en de marge uit te breiden naar 0-3.

Doelpuntenfestijn
In het begin van de tweede helft lijkt Jong Zeeland uit een ander vaatje te tappen. Na onzorgvuldig uitverdedigen weet Dylan Timber nog op het nippertje met een keurige tackle de bal van de doellijn te halen. Jong FC Utrecht ontsnapt aan de 1-3. Dion Versluis zorgt even later voor de vierde Utrechtse treffer: zijn afstandsschot vliegt tegen de touwen. De Domstedelingen denderen in die slotfase nog even door. Invallers Mohamed Akharaz en Lynden Edhart brengen de score op 0-5 en uiteindelijk 0-6.

Volgende week naar Wuppertal
Op zondag 17 juli reizen de Utrechtse talenten af naar het Duitse Wuppertal voor een wedstrijd tegen Wuppertaler SV. Dat wordt de derde wedstrijd in de oefencampagne voor Jong FC Utrecht, dat vorige week Borussia Mönchengladbach II wist te verslaan met 4-0 op Sportcomplex Zoudenbalch. 

Jong Zeeland – Jong FC Utrecht 0-6 (0-3)
3. Gio-Renys Felicia, 0-1
27. Gio-Renys Felicia, 0-2
35. Dani van Soest, 0-3
66. Dion Versluis, 0-4
82. Mohamed Akharaz, 0-5
90. Lynden Edhart, 0-6

Gele kaarten: geen.

Opstelling Jong Zeeland, eerste helft:
Finn Murre; Reza Maipauw, Mitchel de Nooijer, Wout den Engelsman, Dani van Dijke, Timo Luijters, Sjoerd Verhulst, Jeremy Noa, Maarten Hazelaar, Luuk van Vossen, Hicham Bouzambou.

Opstelling Jong Zeeland, tweede helft:
Dion Aertsen; Sander Versendaal, Stefan de Bert, Ewout van Troost, Rick Kramer, Sven Wisse, Devano Riemens, Bas van der Wel, Ton Hillebrand, Dylan Davidse, Guus de Leeuw.

Opstelling Jong FC Utrecht, eerste helft:
Sep van der Heijden; Joshua Rawlins, Ruben Kluivert, Jozhua Vertrouwd, Yannick Leliendal, Davy van den Berg, Gibson Yah, Mees Rijks, Derensili Sanches Fernandes, Dani van Soest, Gio-Renys Felicia.

Opstelling Jong FC Utrecht, tweede helft:
Jordy Steins; Julliani Eersteling, Dylan Timber, Jozhua Vertrouwd (60. Joshua Mukeh), Olivier van Eldik, Oussama Alou, Gibson Yah (60. Ivar Jenner), Mees Rijks (60. Lynden Edhart), Derensili Sanches Fernandes (60. Mohamed Akharaz), Dani van Soest (60. Dion Versluis), Achraf Boumenjal (75. Rafik El Arguioui).