Jesse van de Haar tekent eerste profcontract

29 juli 2022

17-jarige aanvaller voor twee seizoenen verbonden aan FC Utrecht.

Aanvaller Jesse van de Haar (17) heeft zich officieel verbonden aan FC Utrecht. De voorhoedespeler heeft in de Domstad een contract getekend tot medio 2024, met daarin de optie om die samenwerking met één jaar te verlengen. 

Van de Haar begint met voetballen bij SC Hoevelaken, waarna hij op 8-jarige leeftijd al terechtkomt in de Academie van FC Utrecht. In de afgelopen jaargang is het 17-jarige talent in 14 competitiewedstrijden voor FC Utrecht Onder 17 goed voor 17 doelpunten. In het najaar van 2021 wordt de centrumspits geselecteerd voor een trainingskamp met Oranje Onder 17 Futures.

Het hoogtepunt van het afgelopen seizoen is de bekerfinale tegen Ajax Onder 17 op 4 juni 2022. Op Sportcomplex Zoudenbalch verslaan de Domstedelingen de Amsterdammers diep in verlenging dankzij een winnend doelpunt van Van de Haar, die vroeg in de finale de Utrechtse talenten ook al op voorsprong heeft gezet.

De talentvolle aanvaller sluit in het seizoen 2022/2023 aan bij de selectie FC Utrecht Onder 18.

“Jesse is een fysiek sterke spits met een neusje voor de goal”, beschrijft Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk van FC Utrecht het jeugdig talent. “Het is een aanvaller die scherp is in het zestienmetergebied en een hoog rendement heeft als het om doelpunten gaat. Jesse is zeer ambitieus en altijd gericht op het verbeteren van zichzelf, een topsporthouding die we graag zien. Daarnaast is het mooi om te zien dat hij langdurig is opgeleid op Sportcomplex Zoudenbalch.”