Henk Veerman verkocht aan FC Volendam

31 juli 2022

31-jarige centrumspits zet carrière voort in Noord-Holland.

Henk Veerman (31) verruilt FC Utrecht voor FC Volendam. De Volendamse aanvaller sluit per direct aan bij de selectie van Wim Jonk, dat komend seizoen uitkomt in de Eredivisie.

Tijdens de wintertransferperiode van het afgelopen seizoen maakt Veerman de overstap van sc Heerenveen naar FC Utrecht. De geboren Volendammer speelt in totaal tien officiële wedstrijden voor de Domstedelingen, waarvan acht in de Eredivisie en twee in de play-offs voor Europees voetbal. In zijn debuutwedstrijd tegen SC Cambuur op 5 februari 2022 maakt hij zijn enige doelpunt voor de Utrechtse FC. In de periode tussen 2012 en 2015 speelde de aanvaller ook al voor FC Volendam.

“Nadat Henk een prachtig debuut had beleefd in Stadion Galgenwaard, heeft hij door zijn blessure die hij een maand later opliep minder kunnen spelen in het afgelopen seizoen”, schetst Technisch Directeur Jordy Zuidam de situatie. “De concurrentie voorin is momenteel groot, waardoor het perspectief op een basisplaats voor Henk is veranderd. In goed overleg hebben we hierover met elkaar gesproken en toen FC Volendam zich meldde heeft Henk aangegeven voor deze kans te willen gaan. Met FC Volendam zijn we tot overeenstemming gekomen. Wij wensen Henk veel succes in het vervolg van zijn voetballoopbaan.”