Fraser selecteert 26 spelers voor trainingskamp

11 juli 2022

Utrechtse FC deze week voor oefenstage naar Burgh-Haamstede.

Het eerste elftal van FC Utrecht belegt deze week een trainingskamp in Burgh-Haamstede. In Zeeland vervolgt een 26-koppige selectie de voorbereiding op seizoen 2022/2023. Daarnaast zetten De Keijzer en Zagre in Zeeland hun revalidatie voort.

Dik twee trainingsweken heeft het team van Hoofdtrainer Henk Fraser er al op zitten. Weken die in het teken stonden van veel arbeid op de velden van het FC Utrecht Topsportcentrum, plus het spelen van drie oefenwedstrijden. De Utrechters kwamen al in actie tegen Queen’s Park FC (2-4), KRC Genk (1-2) en sc Heerenveen, dat met 1-0 werd verslagen.

Ook deze week staan naast de nodige trainingen tevens wedstrijden op de rol. Woensdag gaat FC Utrecht in Knokke-Heist achter gesloten deuren aan de bak tegen Club Brugge en zaterdag speelt het team van Fraser een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk. FC Utrecht-supporters die dat duel willen bezoeken, vinden HIER meer info over de kaartverkoop.

Fraser heeft 26 spelers opgenomen in zijn trainingskampselectie. Vasilis Barkas, Calvin Raatsie en Thijmen Nijhuis zijn de keepers die meegaan naar Zeeland. De verdedigers die van de partij zijn in Burgh-Haamstede: Mark van der Maarel, Hidde ter Avest, Nick Viergever, Mike van der Hoorn, Joshua Rawlins, Djevencio van der Kust en Django Warmerdam. Albert Lottin, Taylor Booth, Luuk Brouwers, Sander van de Streek, Quinten Timber en Rocco Robert Shein zijn de geselecteerde middenvelders. De aanvallers die meegaan naar Zeeland: Tasos Douvikas, Mimoun Mahi, Henk Veerman, Moussa Sylla, Othmane Boussaid, Daishawn Redan en Bas Dost. Ook krijgen drie Jong FC Utrecht-spelers de kans zich te bewijzen bij de hoofdmacht: Davy van den Berg, Ruben Kluivert en Rayan El Azrak.

Voor De Keijzer en Zagre geldt dat zij ondanks hun blessure mee op trainingskamp gaan. Het tweetal zet hun revalidatie in Zeeland voort. Adam Maher ontbreekt in de oefenstageselectie. Hij krijgt van FC Utrecht de ruimte om een transfer af te ronden.

Vanuit Zeeland doet FC Utrecht van het trainingskamp verslag via onder meer Instagram, Twitter en YouTube. Volg de club op die kanalen en houd de berichten met hashtag #UTRinZLD in de gaten voor een uniek kijkje achter de schermen in Burgh-Haamstede.