FC Utrecht Voetbalfeest: volop vertier op zaterdag 30 juli

08 juli 2022

Activiteiten voor jong en oud rondom Stadion Galgenwaard, en een benefietwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk.

Op zaterdag 30 juli is Stadion Galgenwaard the place to be. Dan vindt namelijk de eerste editie van het FC Utrecht Voetbalfeest plaats. Rondom het stadion worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. En gevoetbald wordt er ook: FC Utrecht speelt die dag vanaf 16.30 uur een benefietwedstrijd tegen de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. FC Utrecht grijpt die match aan om, vanuit het hart, zoveel mogelijk geld op te halen ten gunste van Oekraïense oorlogsslachtoffers.

Bij Stadion Galgenwaard draaien op zaterdag 30 juli op de promenades diverse dj’s. Het grote fanplein bij de Cityside is vanaf 15.00 uur jouw begin van de wedstrijddag, waar ook hoofdsponsor T-Mobile en Official Partner Muntstad aanwezig zijn met een leuke activiteit. Vanaf dat moment is ook het Supportershome geopend. De eSporters van FC Utrecht uitdagen? Ook dat kan die dag! Niet alleen de eSporters zijn uit te dagen, ook jij kan uitgedaagd worden. Spring jij even hoog als de spelers van het eerste elftal? Laat het zien op promenade!

Bovendien is de FC Utrecht Fanshop geopend, waar onder meer een collector's item wordt verkocht van de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, en na afloop van de wedstrijd kunnen er handtekeningen en selfies gescoord worden bij de spelers en stafleden, die zich dan onder de bezoekers mengen op het voorplein van het stadion.

Om 16.30 uur begint de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk en na afloop van de partij is in Stadion Galgenwaard ook de spelerspresentatie. Tickets voor de wedstrijd tegen de dertienvoudig kampioen van Oekraïne zijn vanaf dinsdag 12 juli 12.00 uur verkrijgbaar á 10 euro. Dat bedrag gaat volledig naar het goede doel. Gouden Seizoenkaarthouders hebben gratis entree.

Kaarten voor een zakelijk arrangement kosten 100 euro exclusief BTW. De netto-opbrengst van die kaartverkoop komt ten goede aan de Oekraïense oorlogsslachtoffers. Daarover volgt spoedig informatie via de kanalen van FC Utrecht Business. Daarnaast wordt er op diverse andere manieren geld opgehaald, onder meer via de catering en de verkoop van het collector's item.