FC Utrecht verwelkomt speciale gasten rondom oefenpot tegen Shakhtar Donetsk

29 juli 2022

Duizenden Oekraïners uitgenodigd voor benefietwedstrijd.

Op zaterdag 30 juli speelt FC Utrecht de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. Een wedstrijd die in het teken staat van Oekraïne. FC Utrecht heet op die dag ruim 2000 Oekraïense vluchtelingen welkom in Stadion Galgenwaard.

Via verschillende organisaties die zich in de laatste maanden ontfermd hebben over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in en rondom Utrecht, heeft de Utrechtse FC honderden Oekraïners uitgenodigd om zaterdag aanwezig te zijn bij het oefenduel tussen FC Utrecht en Shakhtar Donetsk. Rondom het FC Utrecht Voetbalfeest grijpt de club deze oefenwedstrijd aan om, vanuit het hart, zoveel mogelijk geld op te halen ten gunste van Oekraïne.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de dertienvoudig landskampioen zal het Oekraïens volkslied gezongen worden door Veronika Morska, bekend van haar finaleplaats in de Oekraïense The Voice Kids. Daarna is Stadion Galgenwaard één minuut stil om alle Oekraïense oorlogsslachtoffers te herdenken.

Kaarten voor de oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en Shakhtar Donetsk, die zaterdag om 16.30 uur begint, zijn HIER verkrijgbaar voor 10 euro per stuk. Dat bedrag gaat volledig naar het goede doel. Gouden Seizoenkaarthouders hebben gratis entree. Ook is er die dag vanaf 15.00 uur op het Westplein voor de Cityside volop vertier voor jong en oud, waarover HIER meer informatie is te vinden.