FC Utrecht verslikt zich in Queen’s Park FC

02 juli 2022

Nederlaag op Zoudenbalch in eerste oefenduel van 2022/2023.

FC Utrecht verslikte zich vanavond (zaterdag) in Queen’s Park FC. Het team van Hoofdtrainer Henk Fraser verloor op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-4 van de ploeg die komend seizoen uitkomt op het één na hoogste niveau van Schotland.

Een soepele aanval van FC Utrecht volgt op balverovering van Rayan El Azrak. Sylian Mokono, mee opgestoomd over de rechterflank, zet de bal voor en inmiddels heeft El Azrak, het beginstation van de aanval, positie gekozen voor het doel. Hij rondt bekwaam af, en is daarmee ook het eindstation: 2-2.

Volop kansen
Er is dan een klein uur gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. FC Utrecht trekt het spel in die fase van de partij nadrukkelijk naar zich toe en al snel na de gelijkmaker van El Azrak komen er kansen op een Utrechtse voorsprong. Een schot van Sander van de Streek wordt sierlijk gepareerd door Calum Ferrie, die amper een minuut later ook een kopbal van Rick Meissen onschadelijk maakt. Weer een paar minuten later zorgt Mohamed Mallahi voor gevaar, maar zijn schot gaat net voorlangs.

Schotten maken in vijf minuten tijd het verschil
In een tijdsbestek van een minuut of vijf zijn het vervolgens de bezoekers uit Glasgow die de oefenpot beslissen. Een klein kwartier voor tijd schiet Grant Savoury de bal de verre hoek in, buiten bereik van keeper Thijmen Nijhuis: 2-3. De Utrechtse goalie ziet een paar minuten later hoe een poeier van een testspeler van Queen’s Park FC ook tegen de touwen vliegt: 2-4.

Murray ook voor de break trefzeker
Zo komt het doelpuntentotaal van Queen’s Park FC in de tweede helft op drie. Al snel na de rust lukt het ook Simon Murray om te scoren. Hij schuift de bal onder Nijhuis door. Diezelfde Murray opent na dik tien minuten in de eerste helft ook de score. Van dichtbij verschalkt hij Vasilis Barkas, één van de officieuze debutanten in de equipe van FC Utrecht: 0-1.

Debutanten zien Veerman scoren
Naast Barkas maken ook Joshua Rawlins, Nick Viergever, Luuk Brouwers en Taylor Booth deze zaterdagavond op Zoudenbalch hun eerste speelminuten in het shirt van FC Utrecht. Barkas, Rawlins en Viergever spelen tijdens de eerste helft, Brouwers en Booth komen na de rust binnen de lijnen. Zij zien, terwijl ze hun warming-up afwerken, hoe na een half uur spelen Henk Veerman het eerste doelpunt van FC Utrecht van dit seizoen maakt. Na voorbereidend werk van Ruben Kluivert rondt de spits van dichtbij af: 1-1.

Boussaid raakt de lat
Zowel voor de rust als na de break zijn er voor FC Utrecht behoorlijk wat kansen op goals. In de eerste helft zorgen onder anderen Mimoun Mahi, Rocco Robert Shein en Moussa Sylla voor doelpogingen, na de break nemen onder anderen Mike van der Hoorn en El Azrak het door Ferrie verdedigde doel onder vuur. Dat doet ook Othmane Boussaid, en hij slaagt er ook daadwerkelijk in de goalie het nakijken te geven. Maar de Schotse sluitpost heeft geluk: de lat brengt redding.