FC Utrecht Onder 18 tegen RB Leipzig om de Future of Football Cup

31 juli 2022

Internationale oefentegenstander voor het team van Kevin van Veen.

FC Utrecht Onder 18 treft aankomende woensdag 3 augustus topclub RB Leipzig Onder 19 in de strijd om de Future of Football Cup. Het is de tweede editie van de Future of Football Cup, een innovatieve wedstrijd waar met diverse aangepaste spelregels wordt gespeeld. Het duel wordt om 16.30 uur afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch en is besloten voor publiek, wel zal ESPN het duel live uitzenden op zender en op YouTube.

Voor FC Utrecht Onder 18 is het dit seizoen de eerste oefenwedstrijd. Na een korte zomerbreak is het team afgelopen week weer begonnen met trainen. De testcase tegen RB Leipzig Onder 19 zal gespeeld worden met aangepaste spelregels. Zo zal er gespeeld worden met zuivere speeltijd van 2x 30 minuten, zullen er tijdstraffen volgen bij kaarten, mogen dode spelsituaties met een selfpass genomen worden en mag er doorlopend gewisseld worden.

De Future of Football Cup sluit hiermee aan bij een van de programma’s van de KNVB en geeft de spelers en fans de mogelijkheid om te kijken of en welke regels zouden werken.