FC Utrecht nipt onderuit tegen AEK Athene

27 juli 2022

Utrechters verliezen voorlaatste oefenpot in Alkmaar van Grieken: 0-1.

FC Utrecht heeft geen resultaat overgehouden aan het treffen met AEK Athene. Op het sportpark van VV Alkmaarsche Boys in Alkmaar verloor het nipt van de Griekse topclub met minimale cijfers: 0-1.

Mimoun Mahi heeft de bal aan de voet aan de linkerkant van het strafschopgebied in de slotfase van het oefenduel met AEK Athene. Hij loert naar het doel, ziet een gaatje en haalt uit. Doelman Giorgos Athanasiadis, die in het tweede bedrijf van de wedstrijd onder de lat staat van de Grieken, kan het schot maar net uit de verre hoek tikken. Het blijft daardoor 0-1 voor AEK Athene.

Gelijkopgaand begin
De openingsfase tussen de Nederlanders en de Grieken gaat gelijk op. In een felle wedstrijd krijgen beide aanvoerders dan ook al snel een gele kaart. Mark van der Maarel namens FC Utrecht en Damian Szymański namens AEK Athene. Via Taylor Booth zijn de Domstedelingen het gevaarlijkst in de eerste helft, zijn vrije trap valt bijna verraderlijk in het doel van Cican Stanković, die de eerste helft keept bij de Atheners.

AEK dreigend
In de fase die volgt worden de Grieken gevaarlijker. Het scheelt dan ook niet veel of Levi Garcia weet met een vrije trap AEK Athene op voorsprong te zetten. Zijn schot belandt tot opluchting van Vasilis Barkas, die een verleden heeft bij de Atheners, op de bovenkant van de lat. Op dreigende hoekschoppen en afstandsschoten na houdt FC Utrecht in het restant van de eerste helft goed stand.

Grieken pakken voorsprong
Op Van der Maarel en Ruben Kluivert na wisselt Henk Fraser voor de start van de tweede helft het complete elftal. De Grieken komen al snel in dat tweede bedrijf op voorsprong. Garcia is aan de Utrechtse verdediging ontsnapt en schiet via de binnenkant van de paal raak buiten bereik van Thijmen Nijhuis: 0-1. FC Utrecht heeft in die tweede helft het meeste balbezit en oogt vaak dreigend, maar tot doelpunten leidt dat niet.

Zaterdag wacht Shakhtar Donetsk
Aanstaande zaterdag vindt in en rondom Stadion Galgenwaard het FC Utrecht Voetbalfeest plaats. Op het Fanplein is er die dag volop vertier bij de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding die volledig in het teken staat van Oekraïne. Voor de wedstrijd tegen de topclub uit Oekraïne, die om 16.30 uur van start gaat, zijn nog kaarten beschikbaar. Gouden Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang.

FC Utrecht – AEK Athene 0-1 (0-0)
50. Levi Garcia 0-1

Gele kaarten: Mark van der Maarel (FC Utrecht), Damian Szymański (AEK Athene).

Opstelling FC Utrecht, eerste helft: Vasilis Barkas, Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Ruben Kluivert, Django Warmerdam, Taylor Booth, Sander van de Streek, Othmane Boussaid, Tasos Douvikas, Daishawn Redan.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft: Thijmen Nijhuis, Joshua Rawlins, Mark van der Maarel (76. Modibo Sagnan), Ruben Kluivert (76. Rocco Robert Shein), Luuk Brouwers, Albert Lottin, Mimoun Mahi, Djevencio van der Kust, Moussa Sylla, Henk Veerman, Bas Dost.

Opstelling AEK Athene, eerste helft: Cican Stanković, Lazaros Rota, Gerasimos Mitoglou, Ehsan Hajisafi, Giorgos Tzavellas, Damian Szymański, Mijat Gaćinović, Petros Mantalos, Levi Garcia, Steven Zuber, Orbelín Pineda.

Opstelling AEK Athene, tweede helft: Giorgos Athanasiadis, Giorgos Moustakopoulos, Alexander Fransson, Nordin Amrabat, Christos Giousis, Michalis Kosidis, Giorgos Kornezos, Milad Mohammadi, Jens Jonsson, Vedad Radonja, Jerome Michelin.