FC Utrecht nipt onderuit in Alkmaar

06 juli 2022

Domstedelingen in oefenduel met 2-1 geklopt door KRC Genk.

FC Utrecht trok vanavond (woensdag) aan het kortste eind in een oefenpartij tegen KRC Genk. In Alkmaar zette Sander van de Streek de Utrechters op voorsprong, maar hadden András Németh en Bilal El Khannous namens de Belgische tegenstander ook nog allebei een treffer in petto: 2-1.

Van dichtbij komt de bal op het hoofd van Cyriel Dessers. De international van Nigeria, oud-speler van FC Utrecht, komt met een knappe kopbal op de proppen, maar de redding van Calvin Raatsie is zeker zo fraai. De sluitpost keert de inzet van de KRC Genk-aanvaller een minuut of tien voor tijd en houdt daarmee de spanning in de onderhoudende oefenpartij (2-1).

Van de Streek als eerste trefzeker
Na een kwartier opent Sander van de Streek de score. Een puike voorzet van de over de rechterflank mee opgekomen verdediger Hidde ter Avest wordt door de Barnevelder, die in het oefenduel op het veld van Alkmaarsche Boys als spits speelt, omgezet in een treffer. Zijn droge knal is van dichtbij onhoudbaar voor Maarten Vandevoordt: 0-1.

Reflexen van Barkas
Even eerder heeft FC Utrecht-keeper Vasilis Barkas zich dan al van zijn beste kant laten zien. De Griek maakt twee inzetten van Kelvin John onschadelijk, dankzij goede reflexen. Barkas moet net als zijn ambtgenoot onder de lat aan de andere kant van het veld ook één keer vissen in de eerste helft. András Németh kopt de bal hard de verre hoek in, na een half uur spelen: 1-1.

Twee elftallen
Hoofdtrainer Henk Fraser ziet in het oefenduel met de viervoudig landskampioen van België 22 spelers in actie; het ene elftal speelt de eerste helft en sleept er dus als het ware een remise uit, de andere elf komen na de break in actie. In het tweede deel van de pot komt KRC Genk al vrij rap op voorsprong. Een poeier van Bilal El Khannous resulteert in de 2-1.

Kansen, maar geen gelijkmaker
Onder anderen Mimoun Mahi (chipje, net over), Henk Veerman (schot, gered), Rayan El Azrak (schot, van richting veranderd en daardoor voorlangs) en Davy van den Berg (schot, hard maar net naast) doen pogingen om de stand op gelijke hoogte te brengen, maar gescoord wordt er in het regenachtige Noord-Holland niet meer.

Volgende week tegen Club Brugge
Voor FC Utrecht was het treffen met KRC Genk de tweede partij van deze voorbereiding. Afgelopen weekend kwamen de Utrechters op Zoudenbalch al in actie tegen het Schotse Queen’s Park FC. Dat duel eindigde in 2-4. De volgende pot op de kalender van het Utrechtse team: woensdag 13 juli, Club Brugge-uit. Die match wordt achter gesloten deuren gespeeld en zal, net zoals dat gold voor de partijen tegen Queen’s Park FC en KRC Genk, via een livestream te volgen zijn.

KRC Genk - FC Utrecht 2-1 (1-1)
15. Sander van de Streek 0-1
30. András Németh 1-1
56. Bilal El Khannous 2-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Preston Henshuijs.

Opstelling KRC Genk:
Maarten Vandevoordt; Angelo Preciado (60. Daniel Muñoz), Carlos Cuesta (60. Matisse Didden), Jhon Lucumi (60. Mark McKenzie), Simen Junklerod (60. Gerardo Arteaga); Bastien Toma (60. Jay-Dee Geusens), Mohammed Aziz Ouattara (60. Patrick Hrosovsky), Kristian Thorstvedt (35. Abid Adnane, 60. Joseph Paintsil)); Kelvin John (35. Bilal El Khannous), András Németh (60. Cyriel Dessers), Luca Oyen (60. Junya Ito).

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Djevencio van der Kust; Luuk Brouwers, Taylor Booth, Albert Lottin; Moussa Sylla, Sander van de Streek, Othmane Boussaid. 

Opstelling FC Utrecht, tweede helft: 
Calvin Raatsie; Joshua Rawlins, Ruben Kluivert, Mark van der Maarel, Django Warmerdam; Adam Maher, Davy van den Berg, Rocco Robert Shein; Rayan El Azrak, Henk Veerman, Mimoun Mahi.