FC Utrecht heeft geen kind aan OFI Kreta

20 juli 2022

Utrechters eenvoudig langs Kretenzers op Sportcomplex Zoudenbalch: 4-0.

FC Utrecht heeft de zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding omgezet in een overwinning. Het Griekse OFI Kreta was vandaag (woensdag) de tegenstander op een drukbezocht Sportcomplex Zoudenbalch. Doelpunten van Tasos Douvikas en Henk Veerman in de eerste helft en tweemaal Daishawn Redan in het tweede bedrijf van de wedstrijd betekenden een 4-0 winst.

Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd laat Daishawn Redan het publiek in Utrecht weer even opveren. Een tweede helft waarin tot dan toe weinig te beleven valt wordt opengebroken door de pijlsnelle aanvaller. Redan voert langzaam de versnelling op richting het Griekse doel en besluit vervolgens om snoeihard uit te halen. Doelman Dimitrios Sotiriou laat hij kansloos, zijn schot verdwijnt via de onderkant van de lat tegen de touwen: 3-0 en daarmee is de wedstrijd ook definitief beslist.

Sterk begin Utrechters
Het team van Henk Fraser begint sterk aan het treffen met de Grieken vanavond in Utrecht. Binnen tien minuten weten de Domstedelingen dan ook al op voorsprong te komen via uitgerekend Tasos Douvikas, samen met Vasilis Barkas de enige Griekse speler in de selectie van FC Utrecht. Een raak afstandsschot breekt de wedstrijd open: 1-0. Via een vlot lopende aanval langs Taylor Booth, Henk Veerman en Moussa Sylla krijgt Douvikas niet veel later wederom een grote kans op een treffer. Echter ligt nu doelman Devis Epassy, die in de eerste helft onder de lat staat bij de Grieken, in de weg.

Dominant Utrecht
In het restant van die eerste helft is FC Utrecht dominant en de Kretenzers hebben alle moeite met de opkomende flankspelers Djevencio van der Kust en Moussa Sylla. Henk Veerman krijgt na een half uur spelen de bal voor zijn voeten en vervolgens rondt hij beheerst af. FC Utrecht verdubbelt de voorsprong: 2-0. Sander van de Streek en Hidde ter Avest nemen het Griekse doel in de fase daarna nog onder vuur maar die schoten missen precisie.

Minder spectaculair tweede bedrijf
Op doelman Barkas na start FC Utrecht in de tweede helft met een volledig nieuw team, dat ook in de laatste 45 minuten heer en meester blijft in Utrecht. In de slotfase beslist Redan de wedstrijd met de derde treffer van de avond. Vlak voor het laatste fluitsignaal zorgt wederom Redan voor het vierde Utrechtse doelpunt. Oog in oog met doelman Sotiriou blijft hij ijzig kalm: 4-0.

Voetbalfeest in en rondom Stadion Galgenwaard
FC Utrecht speelt op zaterdag 30 juli vanaf 16.30 uur een benefietwedstrijd tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. FC Utrecht grijpt die wedstrijd aan om, vanuit het hart, zoveel mogelijk geld op te halen ten gunste van Oekraïense oorlogsslachtoffers. Rondom het stadion worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tickets voor de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk zijn online verkrijgbaar voor 10 euro per stuk, dat bedrag gaat volledig naar het goede doel. Gouden Seizoenkaarthouders hebben gratis entree.

Gele kaarten: geen.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft: Vasilis Barkas, Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Nick Viergever, Moussa Sylla, Luuk Brouwers, Taylor Booth, Djevencio van der Kust, Sander van de Streek, Tasos Douvikas, Henk Veerman.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft: Vasilis Barkas, Ruben Kluivert, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Joshua Rawlins, Quinten Timber (85. Albert Lottin), Davy van den Berg, Django Warmerdam, Othmane Boussaid, Daishawn Redan, Mimoun Mahi.