Educatieve inspiratiesessies voor jeugdspelers

08 juli 2022

FC Utrecht en a.s.r. richten zich op financiële zelfredzaamheid van spelers in FC Utrecht Academie.

In samenwerking met a.s.r. organiseerde FC Utrecht eind juni twee keer de educatieve theatervoorstelling Donnie-Barkie voor spelers die in de jeugdopleiding van de Utrechtse Eredivisionist voetballen. FC Utrecht en a.s.r. hebben een maatschappelijk Partnership op het gebied van financiële fitheid. In samenwerking met Stichting KiKiD hebben FC Utrecht en a.s.r. de talenten van FC Utrecht O15, O16 en O17 kunnen meenemen in de wereld van geld en geluk.

Aansluitend op de merkwaarde 'FIT' zet FC Utrecht zich ervoor in haar Academiespelers te inspireren op fysiek, sociaal, mentaal en economisch vlak. De inspiratiesessies voor de jeugdteams van de Utrechtse FC werden gerealiseerd in samenwerking met Partner Vanuit het Hart a.s.r. en KiKiD. Tijdens de bijeenkomsten kwamen op een interactieve manier verschillende thema's aan bod, zoals het belang van sparen, de gevaren van lenen en wat andere opties zijn als het worden van profvoetballer om welke reden dan ook niet lukt. De jeugdspelers gingen tijdens de voorstelling met elkaar en met de jongerenexpert van Kikid in gesprek. Door middel van meerdere korte theaterscenes, stellingen en korte werkvormen werd er een open en eerlijk gesprek gecreëerd.

Op deze manier werden de jeugdspelers geprikkeld om zelf goed na te denken over het onderwerp, maar hoorden ze ook hoe een ander het kan ervaren. Het resultaat van de inspiratiesessies waren goede gesprekken, lachende gezichten en nieuwe, belangrijke kennis over financiële zelfredzaamheid.