Dubbelslag Redan levert FC Utrecht zege op in oefenduel

23 juli 2022

Domstedelingen winnen op Zoudenbalch van De Graafschap: 2-1.

FC Utrecht was vanmiddag (zaterdag) in een vriendschappelijke wedstrijd De Graafschap de baas. Op Sportcomplex Zoudenbalch, waar het oefenduel achter gesloten deuren werd afgewerkt, maakte Daishawn Redan letterlijk en figuurlijk het verschil: 2-1.

De steekpass is van Quinten Timber, die amper een minuut in het veld staat. En de man die de bal op waarde inschat, er als een speer achteraan gaat, er vervolgens mee om keeper Hidde Jurjus heen dribbelt en daarna in het verlaten doel schuift? Dat is Daishawn Redan, ook al een invaller. Een kwartier voor tijd bepaalt hij de eindstand op 2-1.

Boussaid zet voor, Redan rondt af
Het is de tweede treffer van de middag van FC Utrecht, en van Redan. Halverwege de tweede helft komt de rappe aanvaller, die enkele dagen eerder ook al twee doelpunten maakt in de 4-0 oefenwinst op OFI Kreta, ook al tot scoren. Ook dat doelpunt is er eentje uit het boekje; maar dan uit het hoofdstuk ‘Afronden na een voorzet vanaf de flank’. Othmane Boussaid geeft de bal op maat aan, Redan glijdt ‘m knap binnen: 1-1.

Superboeren snel op voorsprong
De doelpunten voor Redan zorgen ervoor dat FC Utrecht een achterstand tegen De Graafschap succesvol ombuigt. De Superboeren komen achter gesloten deuren op Zoudenbalch al snel aan de leiding, via Danzell Gravenberch. Hij geeft van dichtbij Vasilis Barkas het nakijken (1-0).

Aan elkaar gewaagd in eerste helft
In de eerste helft zijn FC Utrecht en De Graafschap aan elkaar gewaagd. Sander van de Streek krijgt een mogelijkheid, en Djevencio van der Kust is dicht bij een doelpunt. De linkervleugelspeler neemt een vrije trap en ziet hoe de bal via de Achterhoekse muur op de paal eindigt. 

Sterke tweede helft van FC Utrecht
Na de break neemt FC Utrecht de regie over de match in handen, hoewel keeper Thijmen Nijhuis door Siem de Jong (kopbal) en Camiel Neghli (schot) nog wel wordt getest. Maar FC Utrecht vindt in het tweede part van de oefenpot dus twee keer de weg naar het net, en krijgt via onder anderen Henk Veerman en Boussaid ook nog kansen op nog meer doelpunten. Die blijven achterwege, maar de winst is een feit.

Volgende testcase: Shakhtar Donetsk-thuis
De volgende testcase voor FC Utrecht: Shakhtar Donetsk-thuis. Op zaterdag 30 juli is de topploeg uit Oekraïne de tegenstander van het team van Hoofdtrainer Henk Fraser, dat die dag voor het eerst dit seizoen een match in Stadion Galgenwaard speelt. De aftrap van het duel, dat geldt als de generale repetitie voor de competitie voor de Utrechters op zaterdag 6 augustus van start gaat met een uitpartij tegen RKC Waalwijk, is om 16.30 uur. Tickets voor die wedstrijd zijn reeds verkrijgbaar.

FC Utrecht - De Graafschap 2-1 (0-1)
8. Danzell Gravenberch 0-1
65. Daishawn Redan 1-1
78. Daishawn Redan 2-1

Gele kaart: Jeffry Fortes (De Graafschap).

Toeschouwers: 0.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas (46. Thijmen Nijhuis); Hidde ter Avest (75. Joshua Rawlins), Mike van der Hoorn (75. Albert Lottin), Nick Viergever (46. Mark van der Maarel), Modibo Sagnan, (61. Ruben Kluivert) Djevencio van der Kust (75. Django Warmerdam); Luuk Brouwers (75. Quinten Timber), Othmane Boussaid (75. Rocco Robert Shein), Sander van de Streek (75. Moussa Sylla); Bas Dost (46. Daishawn Redan), Henk Veerman (75. Mimoun Mahi).

Opstelling De Graafschap:
Hidde Jurjus; Robin Schouten (88. Roland Baas), Jeffry Fortes (78. Jan Lammers), Rio Hillen, Alexander Büttner (61. Xandro Schenk); Philip Brittijn, Hamza Bouihrouchane (78. Jesse Schuurman), Siem de Jong (78. Hicham Acheffay); Camiel Neghli, Danzell Gravenberch (78. Devin Haen), Giovanni Korte (65. Basar Önal).