Dost en Sagnan maken eerste speelminuten in Guldensporenstadion

16 juli 2022

FC Utrecht legt het in oefenwedstrijd af tegen KV Kortrijk: 2-1.

Aanvaller Bas Dost en verdediger Modibo Sagnan hebben vanmiddag (zaterdag) hun eerste speelminuten gemaakt in het shirt van FC Utrecht. De twee deden ruim een half uur mee in het Guldensporenstadion, waar de ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser met 2-1 verloor van KV Kortrijk.

Jongensboekachtig, en dat in een oefenpot. Othmane Boussaid, de in Kortrijk geboren speler van FC Utrecht, maakt een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd op fraaie wijze een goal in het Guldensporenstadion. De jeugdinternational van België tekent voor de gelijkmaker, in zijn thuisstad, aangemoedigd door de nodige familieleden: 1-1.

Gueye heeft het laatste woord
Het doelpunt van Boussaid is verdiend. De Domstedelingen doen namelijk niet onder voor KV Kortrijk, dat volgende week aan de competitie begint en het treffen met de Utrechters ziet als de generale repetitie voor de start van het nieuwe seizoen. Maar toch houdt die gelijke score niet lang stand. Drie minuten na de 1-1 van Boussaid is het Pape Habib Gueye die van dichtbij Thijmen Nijhuis verschalkt en de 2-1 op het bord zet. 

Kansen op gelijkmaker, die verdiend zou zijn
In de absolute slotfase van de oefenpot is FC Utrecht meermaals dichtbij de gelijkmaker. Zo eindigt een schot van Tasos Douvikas op de lat en legt Boussaid nog eens aan; maar deze keer gaat de bal net over. Tel daar de eerder al gekeerde schoten van de debutanten Bas Dost (snoeihard, keeper Marco Ilic redt) en Modibo Sagnan (volley, Amine Benchaib kopt de bal van de lijn) en pogingen van Sander van de Streek (schot, gekeerd) en Django Warmerdam (schot, net voorlangs) bij op, en je kunt stellen dat de Utrechters toch tenminste een gelijkspel verdienen in Kortrijk, een Belgische stad vlakbij de grens met Frankrijk; ter hoogte van Lille.

Saves van Raatsie
In de slotfase van de eerste helft opent Benchaib de score namens KV Kortrijk. Hij passeert Calvin Raatsie, die in de eerste helft bij FC Utrecht het doel verdedigt. Bij de Domstedelingen maken ook behoorlijk wat spelers dertig speelminuten en is er een deel van het team dat een uur voetbalt. Raatsie moet op een inzet van Benchaib het antwoord dus schuldig blijven, maar verricht ook diverse knappe saves. Zo maakt hij doelpogingen van Dylan Mbayo en Habib Keita onschadelijk.

Trainingskamp afgerond
Voor FC Utrecht zit de zomerstage in Burgh-Haamstede, nu ook het uitduel met KV Kortrijk is gespeeld, erop. Het team van Fraser keert vanavond terug in Utrecht en hervat daar, op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht, de trainingen. Het volgende oefenduel van de Utrechtse FC is woensdag. Dan komt OFI Kreta op bezoek in Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch gaat de bal die dag om 18.00 uur rollen. De entree is gratis.

KV Kortrijk - FC Utrecht 2-1 (1-0)
39. Amine Benchaib 1-0
81. Othmane Boussaid 1-1
84. Pape Habib Gueye 2-1

Gele kaarten: Aleksandar Radovanovic (KV Kortrijk), Daishawn Redan (FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.000.

Opstelling KV Kortrijk:
Marko Ilic; Nayel Mehssatou, Tsuyoshi Watanabe, Aleksandar Radovanovic, Kristof D’Haene; Alexandre De Bruyn, Habib Keita, Amine Benchaib; Billal Messaoudi, Pape Habib Gueye (85. Jebril Yaccoubi), Dylan Mbayo (85. Luca Foubert).

Opstelling FC Utrecht:
Calvin Raatsie (46. Thijmen Nijhuis); Ruben Kluivert (60. Mike van der Hoorn), Mark van der Maarel (33. Rocco Robert Shein, 60. Luuk Brouwers), Davy van den Berg (60. Nick Viergever); Joshua Rawlins (60. Modibo Sagnan), Sander van de Streek (60. Taylor Booth), Quinten Timber (60. Moussa Sylla), Django Warmerdam (60. Djevencio van der Kust); Mimoun Mahi (33. Rayan El Azrak, 60. Othmane Boussaid); Henk Veerman (60. Bas Dost), Daishawn Redan (60. Tasos Douvikas).