Beloften maatje te groot voor Borussia Mönchengladbach II

02 juli 2022

Jong FC Utrecht zet overtuigende overwinning neer in eerste partij van oefencampagne: 4-0.

Mees Rijks, Zineddine Bourebaba, Mohamed Akharaz en Ayman Sellouf kwamen vanmiddag (zaterdag) namens Jong FC Utrecht tot scoren op Sportcomplex Zoudenbalch. Tel daarbij op dat de sluitposten Calvin Raatsie en Kevin Gadellaa van het Utrechtse beloftenteam hun doel schoonhielden, en een dikke zege is een feit: 4-0 werd het voor de Domstedelingen tegen Borussia Mönchengladbach II. 

Een paar meter ruimte, een paar seconden de tijd. Meer heeft Mohamed Akharaz niet nodig in het oefenduel met Borussia Mönchengladbach II om een beauty van een doelpunt te produceren. De aanvaller van Jong FC Utrecht krult, na een klein uur spelen, de bal de verre bovenhoek in. Jan Olschowsky strekt zich maximaal, maar er is voor de goalie van de Duitse ploeg geen houden aan: 3-0.

Ook Sellouf en Bourebaba scoren tijdens sterke fase
Het doelpunt van Akharaz valt in een fase waarin de Utrechtse beloftenploeg het talententeam van de Duitsers alle hoeken van het veld van Zoudenbalch laat zien. Vijf minuten eerder is het Zineddine Bourebaba, die bij Jong FC Utrecht meetraint om zijn conditie op peil te houden, die met een bekeken poging voor de 2-0 zorgt. En tien minuten na de wonderschone treffer van Akharaz doet ook Ayman Sellouf een duit in het zakje. Hij rondt van dichtbij af en bepaalt de eindstand op 4-0.

Nieuwe gezichten
Tijdens de eerste helft van het duel maken de honderden bezoekers van Sportcomplex Zoudenbalch kennis met Calvin Raatsie, Yannick Leliendal, Gibson Yah en Gio-Renys Felicia, die stuk voor stuk hun eerste partij in het shirt van Jong FC Utrecht spelen. Dat geldt ook voor Lynden Edhart, die nog voor de rust als invaller in de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic komt, en voor Dani van Soest. De spits van vv Jonathan uit Zeist is op proef bij de beloftenkern van de Utrechters. 

Rijks als eerste trefzeker
Ook in het eerste deel van de wedstrijd: de eerste treffer van Jong FC Utrecht van deze oefencampagne. Mees Rijks is de maker van de goal. Met een knappe kopbal zet hij de beloftenploeg uit de Domstad na tien minuten op voorsprong: 1-0.

Overwinning niet in gevaar
Hoewel Jong FC Utrecht-doelmannen Calvin Raatsie (in de eerste helft) en Kevin Gadellaa (na de break) zo nu en dan ook aan de bak moeten, komt de overwinning van Jong FC Utrecht aan de Koningsweg geen moment meer in gevaar. De vele wissels in beide teams brengen wat dat betreft ook geen verandering in de verhoudingen op het veld.

Volgende uitdaging in Zeeland
Jong FC Utrecht komt op zaterdag 9 juli weer in actie. Die dag gaat het Utrechtse talententeam op bezoek bij FC De Westhoek. Daar, in Burgh-Haamstede, is Jong Zeeland de tegenstander van de Utrechters. Het treffen met het Zeeuwse talententeam begint om 15.30 uur. 

Jong FC Utrecht - Borussia Mönchengladbach II 4-0 (1-0)
10 Mees Rijks 1-0
54 Zineddine Bourebaba 2-0
59 Mohamed Akharaz 3-0
69 Ayman Sellouf 4-0

Gele kaart: Phil Beckhoff (Borussia Mönchengladbach II).

Toeschouwers: 400.

Opstelling Jong FC Utrecht, eerste helft:
Calvin Raatsie; Julliani Eersteling, Dylan Timber, Joshua Mukeh, Yannick Leliendal; Gibson Yah, Yuya Ikeshita, Mees Rijks (37. Lynden Edhart); Gio-Renys Felicia (37. Ayman Sellouf), Dani van Soest, Derensili Sanches Fernandes.

Opstelling Jong FC Utrecht, tweede helft:
Kevin Gadellaa; Achraf Boumenjal, Raymond Huizing, Olivier van Eldik (77. Kjeld van den Hoek), Joshua Vertrouwd; Ayman Sellouf, Ivar Jenner (77. Rafik El Arguioui), Oussama Alou (86. Imanuel Bonsu), Mohamed Akharaz (86. Lynden Edhart); Zineddine Bourebaba, Dion Versluis.

Opstelling Borussia Mönchengladbach II:
Jan Olschowsky; Kaan Kurt (70. Leon Schütz), Arne Michaelis (70. Tom Gaal), Mamadou Doucoure (21. Don Nweke), Cem Dag (70. Luca Barata); Pablo Santana Soares (70. Enrique Lofolomo), Steffen Meuer (70. Per Locki), Joshua Holtby (70. Phil Kemper); Kader Catagay (46. Ryan Naderi), Semir Telalovic (70. Luiz Skraback), Phil Beckhoff (70. Kushtrim Assalari).