Adam Maher verkocht aan Damac FC

11 juli 2022

Middenvelder zet loopbaan voort in Saoedi-Arabië.

FC Utrecht heeft middenvelder Adam Maher verkocht aan Damac FC. Maher (28) maakt per direct de overstap naar de ploeg die uitkomt in de hoogste divisie van Saoedi-Arabië.

De in het Marokkaanse Ait Izzou geboren Maher speelt op 25 juli 2019 zijn eerste officiële wedstrijd voor FC Utrecht, dat hem in de zomer van dat jaar transfervrij overneemt van AZ. In totaal komt vijfvoudig Nederlands international Maher tot 91 officiële duels namens FC Utrecht. Maher scoort daarin negen keer en bereidt veertien doelpunten voor.

“Na drie seizoenen in Utrecht, en vijf jaargangen in de Eredivisie sinds hij in 2017 vanuit het Turkse Osmanlispor bij PSV terugkeerde, stond Adam open voor een nieuw buitenlands avontuur”, schetst Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Wij hebben Adam te kennen gegeven dat we hem vanwege zijn voetballende kwaliteiten graag bij onze selectie wilden houden, maar ook aangegeven dat we bereid waren mee te werken aan een vertrek in het geval er een passend bod op hem zou worden uitgebracht. Dat laatste gebeurde, en Adam bereikte met Damac FC ook persoonlijk een akkoord. We wensen Adam veel succes in Saoedi-Arabië en bedanken hem voor zijn inzet voor FC Utrecht.”