Volgende uitdaging voor beloftenploeg: FC Dordrecht-thuis

21 januari 2022

Jong FC Utrecht ontvangt vanavond (vrijdag) hekkensluiter van Keuken Kampioen Divisie.

De tweede thuismatch van dit jaar van Jong FC Utrecht staat voor de deur. Vanavond (vrijdag) neemt het talententeam van Hoofdtrainer Darije Kalezic het op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen FC Dordrecht. Die ploeg sluit, ondanks een maximale score in 2022, in de Keuken Kampioen Divisie op dit moment de rij. De aftrap is om 20.00 uur.

Na een eerste helft waarin Jong FC Utrecht niet onderdeed voor FC Eindhoven, konden de talenten uit de Domstad vorige week in het Jan Louwers Stadion niet voorkomen dat hun Brabantse opponent in het tweede deel van de wedstrijd het verschil maakte. Vier keer waren de Eindhovenaren na de rust trefzeker en daarmee dienden ze Jong FC Utrecht de tweede verliesbeurt van dit kalenderjaar toe: 4-0.

Zes op zes
De tegenstander van vanavond, FC Dordrecht, is sterk uit de winterstop gekomen. De Zuid-Hollanders boekten tijdens hun eerste wedstrijd van dit kalenderjaar een 1-2 uitzege op Helmond Sport – de derde overwinning van het seizoen voor de groen-witten – en volgden die driepunter op met nog een zege. Afgelopen maandag werd Jong AZ met 2-0 verslagen door het team van Michele Santoni, dat in 2022 dus nog de maximale score heeft neergezet. Desalniettemin sluiten de Dordtenaren de rij in de Keuken Kampioen Divisie.

Zeven duels ongeslagen tegen FC Dordrecht
Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen tussen Jong FC Utrecht en FC Dordrecht onbeslist. In het Riwal Hoogwerkers Stadion zorgden twee treffers van Nick Venema ervoor dat de Utrechtse beloftenploeg een punt kon meenemen naar Utrecht (2-2). Jong FC Utrecht is nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen tegen het team uit Dordrecht. Die serie bestaat uit vijf zeges en twee remises. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 3-1 voor Jong FC Utrecht, dat zegevierde dankzij treffers van Abert Lottin, Jeredy Hilterman en Mohamed Mallahi.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Dordrecht begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Flitsen van het duel komen voorbij in ESPN’s Voetbal op Vrijdag. Bovendien doet FC Utrecht via Twitter rechtstreeks verslag van het duel tussen de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic en de Dordtenaren.