Tommy St. Jago maakt rentree in oefenzege op Ajax

26 januari 2022

FC Utrecht wint, met verdediger St. Jago in de gelederen, vriendschappelijke wedstrijd in Amsterdam: 0-1.

FC Utrecht heeft vanmiddag (woensdag) in een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen van Ajax. In Amsterdam werd het 0-1 voor de Utrechters. Verdediger Tommy St. Jago maakte, na een afwezigheid van 172 dagen, zijn rentree op het wedstrijdveld.

Hij wijst, hij coacht, hij duelleert, hij sprint, hij springt. Overtuigend en onverschrokken staat Tommy St. Jago zijn mannetje in de oefenpartij tegen Ajax. Voor de verdediger van FC Utrecht is het zijn eerste wedstrijd sinds 172 dagen. In Amsterdam maakt hij 45 speelminuten in een vriendschappelijke partij waarin het team van Hoofdtrainer René Hake van begin tot eind de bovenliggende equipe is. 

Utrechtse aanvallen
Vijf minuten voor de rust zetten de Utrechters het veldoverwicht om in een voorsprong. Na een pass van Simon Gustafson is het dan Moussa Sylla die Ajax-goalie Charlie Setford passeert: 0-1. Het is bepaald niet de eerste mogelijkheid op een openingstreffer voor de Domstedelingen, die via Sylla, Van den Berg, Gustafson en Balk al eerder kansen krijgen om de score te openen. En nog voor de rust is Balk twee keer dicht bij een tweede FC Utrecht-goal, maar één keer wordt een treffer afgekeurd en een andere keer gaat de bal net naast het doel van Ajax, dat voor de dag komt met onder anderen Davy Klaassen, Devyne Rensch, Perr Schuurs en Mohamed Daramy.

Oelschlägel maakt Ajax-pogingen onklaar
Keeper Eric Oelschlägel van FC Utrecht krijgt op het hoofdveld van De Toekomst weinig ballen te verwerken. Een schot van Kian Fitz-Jim is een eenvoudige prooi voor de Duitser, die zich na de break ook niet laat verrassen door inzetten van Danilo Pereira da Silva en Schuurs, die de bal hard richting de hoek schiet en ziet hoe Oelschlägel zijn poging verwerkt.

Veel FC Utrecht-kansen
De meeste mogelijkheden zijn ook in het tweede deel van de oefenmatch, die wordt gespeeld omdat er deze week vanwege interlands geen Eredivisieduels op de planning staan, voor FC Utrecht. Wat te denken van een poging van Sylla (Setford redt), een kans voor Balk (van dichtbij over), een poeier van Bart Ramselaar (daar maakt de Ajax-goalie ternauwernood een corner van), een kopbal van Willem Janssen (naast), een schot van Balk (dat een hoekschop oplevert) en een penalty die door Gustafson wordt genomen. Vlak voor tijd kan hij het oefenduel beslissen, maar keeper Setford gaat vol overtuiging en gestrekt naar de hoek - precies de hoek ook waar de Zweed de bal in probeert te schieten.

Volgende competitietegenstander: SC Cambuur
Komend weekend staat er dus geen Eredivisievoetbal op de rol. Voor FC Utrecht gaat de competitie verder op zaterdag 5 februari. Dan komt SC Cambuur op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar die dag om 16.30 uur wordt afgetrapt. 

Ajax - FC Utrecht 0-1 (0-1)
39. Moussa Sylla 0-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Ajax:
Charlie Setford; Youri Regeer, Perr Schuurs, Devyne Rensch, Youri Baas (46. Anass Salah-Eddine); Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Kian Fitz-Jim (61. Kristian Hlynsson); Christian Rasmussen (61. Ar’jany Martha), Danilo Pereira da Silva (80. Nordin Musampa), Mohamed Daramy (80. Jaydon Banel).

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Rick Meissen, Tommy St. Jago (46. Raymond Huizing, 85. Derensili Sanches Fernandes), Willem Janssen, Arthur Zagre; Joris van Overeem, Bart Ramselaar, Davy van den Berg (68. Djevencio van der Kust), Simon Gustafson; Moussa Sylla, Remco Balk (80. Eros Maddy).