Thijmen Nijhuis per direct terug bij Jong FC Utrecht

14 januari 2022

FC Utrecht haalt doelman terug naar de Domstad.

Keeper Thijmen Nijhuis (23) keert terug bij FC Utrecht. De sluitpost speelde vanaf het begin van het huidige seizoen op huurbasis voor MVV Maastricht, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Aan die huurperiode in Limburg komt nu dus vervroegd een einde. Nijhuis sluit per direct aan bij de selectie van Jong FC Utrecht.

De doelman uit Wierden, die diverse jeugdinterlands speelde in Oranje, verdedigde dit seizoen twaalf keer het doel van de Limburgers. In 2009 maakte Nijhuis zijn entree in de Academie van FC Utrecht. Op 18 oktober 2020 debuteerde hij in het vlaggenschip van de Domstedelingen. Daarnaast speelde hij 77 officiële wedstrijden met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

“Na twaalf wedstrijden in de basis bij MVV heeft Thijmen in het laatste deel van de eerste seizoenshelft geen speelminuten meer kunnen maken in Maastricht”, vertelt Jordy Zuidam, Technisch Directeur bij FC Utrecht. “Gelet op zijn ontwikkeling hebben wij in goed overleg met MVV Maastricht en Thijmen besloten dat het beter is als hij weer terugkeert naar Jong FC Utrecht.”