Stadions blijven voorlopig leeg, FC Utrecht teleurgesteld

14 januari 2022

'We hebben laten zien dat we coronaproof wedstrijden met publiek kunnen organiseren.'

FC Utrecht is teleurgesteld over het feit dat het kabinet heeft besloten dat tot en met dinsdag 25 januari alle wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek moeten worden gespeeld. De club is van mening dat, in lijn met versoepelingen die in andere branches zijn aangekondigd, ook de clubs in het betaalde voetbal perspectief en openingen hadden verdiend.

“Een onwijs teleurstellend besluit”, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es over de coronamaatregelen zoals die vanavond (vrijdag) tijdens een persconferentie zijn bekendgemaakt. “Juist nu er versoepelingen in veel branches mogelijk zijn en mogelijk worden gemaakt, hadden wij ook perspectief en openingen verwacht. We hebben laten zien dat we, als voetbalbranche, coronaproof wedstrijden met publiek kunnen organiseren. Er zijn in het verleden geen brandhaarden aangetoond in de stadions, zelfs niet bij de wedstrijden eerder dit seizoen zonder restricties.”

FC Utrecht speelt in de periode waarin de nieuwe coronamaatregelen van kracht zijn één thuiswedstrijd; die van aanstaande zondag tegen Ajax. De volgende Eredivisiethuiswedstrijd van de Utrechtse FC is op zaterdag 5 februari. Dan komt SC Cambuur op bezoek in Stadion Galgenwaard.