Spelers en stafleden FC Utrecht ontvangen boosterprik

06 januari 2022

Medische staf FC Utrecht ontlast GGD en zet boosterprikken.

De spelers en stafleden van FC Utrecht en Jong FC Utrecht hebben vandaag de boosterprik ontvangen tegen het coronavirus. Deze boostercampagne vond plaats in het FC Utrecht Topsportcentrum en is opgezet in samenwerking met de GGD. De prikken zijn gezet door de mede daarvoor opgeleide arts van FC Utrecht, waardoor de GGD ontlast is.

Nagenoeg alle spelers en stafleden mochten vanmiddag de extra bescherming tegen het coronavirus in ontvangst nemen. Hierdoor zijn zij beter beschermd tegen het krijgen en het doorgeven van het coronavirus. “Natuurlijk balen we enorm dat we weer voor lege stadions spelen, daarom grijpen wij alles wat in onze macht ligt aan om het virus in te dammen. De booster is daar een van de onderdelen van. Het is belangrijk dat de vaccinatiegraad, ook voor deze boosterprik, omhoog gaat zodat de volgende versoepelingen snel doorgevoerd kunnen worden”, aldus Willem Janssen van FC Utrecht.

Naast de boostercampagne heeft FC Utrecht de regels wederom aangescherpt om eventuele verspreiding van het virus tegen te gaan. Er zal vaker dan voorheen PCR-getest worden, de mondkapjesplicht is wederom ingevoerd en iedereen dient 1,5 meter afstand te houden.