Oud-spelers Arts en Berger aan de slag in Academie

28 januari 2022

Jeugdopleiding versterkt met techniek- en linietrainer voor de oudste jeugdteams en scout.

Voormalig spelers van FC Utrecht Arno Arts en Ruud Berger zijn toegevoegd aan de staf van de jeugdopleiding van de Utrechtse FC. Arts gaat aan de slag als techniek- en linietrainer bij FC Utrecht O15 tot en met FC Utrecht O18, terwijl Berger als jeugdscout de rangen versterkt.

“Arno heeft als prof in binnen- en buitenland ervaring opgedaan en weet die goed over te brengen, hetgeen de talenten van onze vier oudste jeugdteams, O15, O16, O17 en O18, kan helpen in hun individuele ontwikkeling”, legt Hoofd Opleiding Robin Pronk uit. “Juist op de twee specialisatiegebieden van Arno, individuele ontwikkeling en techniektraining, komt - met onder meer oud-spelers Michael Mols en Ab Plugboer met eenzelfde rol - steeds meer de nadruk te liggen binnen de werkwijze van de Academie.”

Geboren Utrechter Berger, die bij FC Utrecht zijn doorbraak in het betaalde voetbal beleefde, is aangesteld als professioneel jeugdscout. “Deze aanstelling past binnen de uitbreiding en de kwaliteitsimpuls die we willen geven aan de scouting van de Academie”, stelt Pronk. “Bovendien is het prettig dat we met Arno en Ruud twee professionals binnenhalen die een verleden hebben bij de club. Als geen ander weten zij wat er bij FC Utrecht wordt gevraagd.”