Nieuwe rol voor Rudy Jansen: Hoofd Scouting Academie

06 januari 2022

Per direct nieuwe rollen in jeugdopleiding voor Rudy Jansen en Marcel van der Net.

Rudy Jansen verruilt zijn functie als trainer/coach van FC Utrecht Onder 18 per direct voor een rol als Hoofd Scouting Academie. De oud-speler van de Utrechtse FC, die al jarenlang bij de jeugdopleiding van de Domstedelingen is betrokken, bijt zich vanuit zijn nieuwe hoedanigheid vast in de uitdagende en belangrijke taak de jeugdscouting van FC Utrecht naar een nog hoger niveau te tillen. Marcel van der Net gaat zich als Data Engineer Academie meer focussen op alle data binnen de academie.

“Het naar het volgende plan brengen van onze jeugdscouting staat hoog op onze prioriteitenlijst, waarbij we de talenten van de partnerclubs in de regio zo optimaal mogelijk in beeld willen hebben”, vertelt Hoofd Opleiding Robin Pronk van FC Utrecht. “Dat Rudy zich vanaf nu volledig daarop kan storten, stemt dan ook tot grote tevredenheid. Rudy heeft als speler in de jeugd van FC Utrecht gevoetbald en vervolgens na een jarenlange profloopbaan als jeugdtrainer in alle leeftijdscategorieën bij FC Utrecht gewerkt. Als geen ander kent hij de club, het DNA en de norm die gevraagd wordt binnen de academie. Daarnaast zijn we blij dat Marcel van der Net, waar voorgaande ook voor geldt, zich nu nog meer kan focussen op het gebied van data binnen de academie en jeugdscouting. Data wordt steeds belangrijker op alle gebieden binnen de club, waaronder ook in de Academie. Binnen het FC Utrecht Voetballab gaat Marcel een belangrijke rol spelen.”

Als nieuwe oefenmeester voor de Onder 18-ploeg van FC Utrecht is Kevin van Veen aangesteld. Hij stond bij FC Utrecht Onder 16 voor de groep. Daar gaat nu Nathan Wiener aan de slag, die de Onder 13-equipe onder zijn hoede had. De club verwacht op korte termijn ook een opvolger van Wiener vast te leggen.