Maarten Paes op huurbasis naar FC Dallas

20 januari 2022

FC Utrecht-doelman (23) per direct naar Major League Soccer-ploeg.

Keeper Maarten Paes maakt per direct de overstap van FC Utrecht naar FC Dallas. De 23-jarige sluitpost speelt tot medio dit jaar op huurbasis voor het Major League Soccer-team, dat ook een optie tot koop op de goalie heeft bedongen.

Doelman Paes kwam in de zomer van 2018 transfervrij over van NEC, waarvoor hij op dat moment zes jaar had gespeeld. Op 19 augustus 2018 maakte Paes in de 2-0 thuiszege op PEC Zwolle zijn debuut in het betaalde voetbal en in het vlaggenschip van de Utrechtse FC. Paes, die bij FC Utrecht uitgroeide tot jeugdinternational en onder de lat stond namens Oranje Onder 19, Oranje Onder 20 en Jong Oranje, verdedigde in 44 Eredivisiewedstrijden het Utrechtse doel. Hij keepte bovendien vier partijen in de TOTO KNVB Beker en kwam met Jong FC Utrecht achttien keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

“Maarten wil in deze fase van zijn loopbaan elke week keepen. Nadat deze maand de concurrentiestrijd om een plek onder de lat niet in zijn voordeel werd beslist, heeft hij bij ons aangegeven graag voor deze kans te willen gaan”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Wij hebben begrip voor dat uitgangspunt en zijn met FC Dallas tot een oplossing gekomen die bij alle betrokken partijen tot tevredenheid stemt. We bedanken Maarten voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem succes toe in de Verenigde Staten.”